Računalništvo, telefonija
06.11.2003 12:12
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slovenska predstavitev sistema Microsoft Office System

Slovenski Microsoft je na dogodku v ljubljanskem Koloseju uporabnikom predstavil sistem Microsoft Office System. Slovencem so že na voljo številne spletne storitve in dodatki za posamezne aplikacije, ki so jih razvili domači partnerji, Microsoft pa pripravlja tudi štiri lokalizirane različice v slovenskem jeziku.


Office 2003 – nova podoba

Microsoft Office System prinaša najnovejše različice programov Microsoft Office 2003 s podporo številnim novim tehnologijam in poslovnim procesom, med katerimi so izboljšana podpora standardu XML, podpora uporabi v tabličnih računalnikih, možnost učinkovitejšega skupinskega dela in sodelovanja ter integracija s strežniki in z dopolnilnimi storitvami, vključenimi v sistem Microsoft Office System. V Koloseju so svoje rešitve predstavili tudi slovenski partnerji, ki so razvili različne brezplačne dodatke za aplikacije Microsoft Office 2003. Med rešitvami so tako spletne storitve za raziskovanje, ki omogočajo iskanje po Telefonskem imeniku Slovenije, bančnih tečajih ali Poslovnem imeniku Republike Slovenije ter neposredno vnašanje podatkov v dokumente. Na voljo je tudi dostop do slovarjev in možnost neposrednega prevajanja besedil v dokumentih Word. Spletne storitve za Microsoft Excel 2003 omogočajo iskanje in neposredno vnašanje borznih podatkov ter tečajev, na voljo pa je tudi spletna storitev za povezovanje s sistemi elektronskega bančništva, kar omogoča preprosto vodenje finančne evidence v orodju Excel.
Slovenski Microsoft pripravlja tudi lokalizirane različice Microsoft Office Professional Edition 2003, Office Basic Edition 2003, Small Business Edition in Student and Teacher Edition . Slednja je posebna različica, namenjena študentom in učiteljem, ki vsebuje Excel, Outlook, PowerPoint ter Word. Na voljo bo po izredno ugodnih cenah in je namenjena nekomercialni uporabi.

Več informacij: http://www.microsoft.com/slovenija/office/


Utrinek s tiskovne konference – novi MS Office je pred težko nalogo

Prijavi napako v članku