Računalništvo, telefonija
19.03.2014 17:22

Deli z drugimi:

Share

Slovenci finalisti velikega EU eHealth tekmovanja!

Think!EHR Platform™, rešitev podjetja Marand, je bila med 160 prijavljenimi izbrana kot ena izmed 6 najbolj inovativnih na letošnjem tekmovanju EU SME eHealth Competition.
Think!EHR Platform™, rešitev podjetja Marand, je bila med 160 prijavljenimi izbrana kot ena izmed 6 najbolj inovativnih na letošnjem tekmovanju EU SME eHealth Competition.

Na največji evropski konferenci zdravstvene informatike se je slovensko računalniško podjetje Marand s svojo rešitvijo med 160 prijavljenimi rešitvami na področju e-zdravja uvrstilo med 6 finalistov. V začetku aprila se bo v Franciji potegovalo za prvo nagrado!

Podpredsednica Evropske komisije Neelie Kroes, ki je odgovorna za področje digitalne agende EU, je organizator tekmovanja EU SME eHealth Competition. Tekmovanje je vzpodbuda najboljšim rešitvam na področju e-zdravja, ki jih v EU razvijajo majhna in srednje velika podjetja.

Think!EHR Platform™, rešitev podjetja Marand, je bila med 160 prijavljenimi izbrana kot ena izmed 6 najbolj inovativnih na letošnjem tekmovanju. Finalisti iz Velike Britanije, Nemčije, Finske in Slovenije se bodo 2. aprila v Nici v Franciji na konferenci World of Health IT potegovali za eno od treh glavnih nagrad.

“Uvrstitev v finale največjega evropskega tekmovanja v e-zdravju nas navdušuje. V našo rešitev smo vložili več let razvoja in danes lahko trgu ponudimo najboljšo programsko opremo za upravljanje s kliničnimi podatki na svetu. Zdravstvo se začenja zavedati prave vrednosti informatike, ki pa ni v aplikacijah, ampak v podatkih. Dobri podatki so ključ do učinkovitejšega zdravljenja, boljšega nadzora nad kroničnimi obolenji, zgodovino vseh zdravstvenih dogodkov vsakega pacienta in hkrati izvajanja zdravstvenih ukrepov na nacionalni ravni,« je povedal Tomaž Gornik, direktor podjetja Marand.

Think!EHR Platform™ je visoko zmogljiva rešitev za shranjevanje, upravljanje, preiskovanje in izmenjavo elektronskih zdravstvenih podatkov. Temelji na odprtem podatkovnem modelu in omogoča univerzalen zapis kliničnih podatkov, njihovo prenosljivost med različnimi aplikacijami, ustanovami in celo državami. Marand je tovrsten odprt model implementiral kot eden prvih na svetu, zato je rešitev tudi zelo iskana.

Marand je podjetje, ki je usmerjeno h končnemu potrošniku, ki na področju zdravstva ponuja med drugim produkta Think!Med Clinical™ in Think!EHR Platform™. Ti rešitvi temeljita na najsodobnejši tehnologiji ter industrijskih standardih, kot so openEHR, IHE in HL7. Marand pri teh produktih sodeluje s številnimi svetovno vodilnimi partnerji kot so Oracle, IBM, CapsuleTech, First DataBank, Imprivata, Ocean Informatics, Tiani Spirit in drugi.


Prijavi napako v članku