Računalništvo, telefonija
05.04.2020 09:11
Posodobljeno 11 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Skype pogovori brez namestitve programa

Skype Meet Now - na svojo napravo vam ni več treba namestiti programa.
Skype Meet Now - na svojo napravo vam ni več treba namestiti programa.

Ob izbruhu koronavirusa in sprva zgolj priporočilih, naj ostanemo doma, se je vse več podjetij kasneje odločilo za delo od doma. Temu ukrepu se je seveda pridružilo tudi šolstvo, zato ne preseneča, da se je število video klicev v zadnjih nekaj tednih močno povečalo. Ker je večino teh klicev pobralo podjetje Zoom, so programerji podjetja Skype pošteno zavihali rokave in pripravili nadvse zanimivo storitev za Skype, imenovano Meet Now.

Spletna storitev Skype Meet Now je dosegljiva na spletni povezavi https://www.skype.com/en/free-conference-call/ in je brezplačna za uporabo. Poleg tega ni potrebno, da je programska oprema Skype nameščena na osebnem računalniku ali mobilni napravi. Za povabilo drugih zadošča, da jim pošljemo povezavo do naše videokonference ali pa za to uporabimo namenski gumb za deljenje. Storitev Skype Meet Now lahko uporabljamo tudi na starejših osebnih računalnikih in mobilnih napravah.

Tisti, ki imajo že nameščeno programsko opremo Skype, bodo lahko klic opravili kar preko nje, drugi pa bodo lahko za ta namen uporabili spletni brskalnik Chrome ali Edge. Mnogi poznavalci so prepričani, da ima podjetje Microsoft sedaj odlično priložnost za pridobitev novih uporabnikov. Konkurenčna storitev Zoom se namreč trenutno sooča s številnimi težavami, ki so povezane z varnostnimi ranljivostmi.


Prijavi napako v članku