Računalništvo, telefonija
23.05.2016 16:22
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Skyn: Slovenski vozniki bi ga bili veseli

Skyn: Slovenski vozniki bi ga bili veseli
Skyn: Slovenski vozniki bi ga bili veseli

BACtrack

je podjetje iz San Francisca, ki se ukvarja z razvojem testerjev alkoholiziranosti tako za varuhe zakona kot tudi za vse običajne ljudi. Z enim izmed takšnih izdelkov so si z zmago na tekmovanju pod sponzorstvom nacionalnih inštitutov za javno zdravje, zagotovili kar 200 tisoč dolarjev za nadaljni razvoj.

Predstavili so namreč povsem drugačen test alkoholiziranosti kot jih poznamo. Razvili so zapestnico, ki prisotnost oziroma raven alkohola v krvi meri iz človekovega potu. Skyn, kot so poimenovali napravo, za zaznavanje alkohola uporablja podobno tehnologijo kot merilniki alkoholiziranosti, ki jih uporabljajo policisti, v vsakem primeru pa je bistveno bolj diskretna.

Skyn sicer ne more nadomestiti obstoječih merilnikov, saj lahko prenos alkohola skozi kožo traja tudi do 45 minut, vsekakor pa bo zadeva prav prišla vsem, ki si iz kakršnegakoli razloga želijo spremljati raven alkoholiziranosti. Tako bo naprava uporabnika opozorila vedno, ko bo stopnja alkohola v telesu previsoka, poleg tega lahko na to opozori celo svojce.

BACtrack sicer patenta še ni prijavil pristojnim vladnim organizacijam, bi pa naj to storili v kratkem in že v zadnjem četrtletju potencialnim kupcem ponudili omejeno število zapestnic. Prednaročila naj bi na njihovi spletni strani začeli pobirati v naslednjih mesecih.


Prijavi napako v članku