Računalništvo, telefonija
24.04.2008 11:38
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Skupina COMTRON uspešna tudi v letu 2007

Skupina COMTRON, največja regionalna visokotehnološko informacijska skupina in ena vodilnih v Sloveniji, v letu 2008 načrtuje nadaljevanje rasti obsega poslovanja in razvoja ter implementacije novih tehnologij. V letošnjem letu tako načrtuje skupne prihodke v višini 34 milijonov evrov in rast prodaje lastnih in partnerskih poslovno informacijskih rešitev. Skupina COMTRON nadaljuje tudi rast maloprodaje v družbi COMSHOP, v začetku aprila pa je v Mariboru razširila in prenovila trgovino na Tržaški cesti 21, kjer ob računalniški in zabavni tehnologiji odslej nudijo tudi športno opremo.

Leto 2007 je skupina zaključila v skladu z načrtovanimi prihodki v višini 30 milijonov evrov, kar v primerjavi z letom 2006 pomeni 20 % rast prihodkov.

V letošnjem letu Skupina COMTRON načrtuje krepitev obsega poslovanja tako na področju maloprodaje kot na področju visokotehnoloških rešitev za majhna, srednja in velika podjetja. Posebno pozornost bo družba namenjala nadaljevanju razvoja sistemske integracije, poslovne programske opreme, spletnih rešitev in telekomunikcij ter nadaljnjemu zadovoljstvu poslovnih partnerjev in kupcev.

23. aprila 2008 tako v hotelu Habakuk v Mariboru organizira tradicionalni Comtron Roadshow NoveTehnologije 2008, ki bo letos posvečen nadzoru nad informacijsko tehnologijo in zagotavljanju stabilnosti in varnosti sistemov, od katerih je odvisno poslovanje večine svetovnih družb. Upravljanje računalniških sistemov danes pomeni upravljanje premoženja, zato so nujne stabilne varnostne rešitve, ki jih med drugim nudijo vodilni svetovni proizvajalci kot so Cisco, Microsoft, HP in drugi, poleg tega pa bodo predstavili tudi kako znižati stroške podjetij z uvedbo IP telefonije.

Ob že omenjenih rešitvah družba načrtuje tudi krepitev aktivnosti na področju dostopa do brezžičnih mestnih računalniških in drugih komunikacijskhi omrežij za najširši krog individualnih in poslovnih uporabnikov.

Za svoje naročnike, med katerimi so Engrotuš, Mercator, Zavarovalnica Maribor, Baby Center, vladne in izobraževalne ustanove ter drugi vodilni slovenski in mednarodni poslovnih subjekti pa bomo nadaljevali z razvojem poslovnih aplikacij, računalniške infrastrukture in varnostnih standardov, ter jim tako ob sodelovanju z vodilnimi svetovnimi dobavitelji kot so Microsoft, Cisco, HP, Dell, Fujitsu Siemens, Ibm, Acer, Toshiba, Sony, Lenovo, Epson, Norton, Autocad, Corel, F-Secure, Symantec in drugi zagotavljali najsodobnejše in konkurenčne rešitve in produkte. Ob spremljanju postreb trga bo družba tudi v prihodnje iskala nove priložnosti in širila sinergijske učinke. Ivan Selar, predsednik in CEO Skupine COMTRON je ob tem povedal: “Skupina COMTRON bo navkljub veliki konkurenci tudi v letošnjem letu ostala v vrhu slovenskih in regionalnih ponudnikov celovitih rešitev na področju visokotehnološke računalniške in informacijske infrastrukture, zagotavljanja varnosti in stabilnosti komunikacijskih sistemov, hkrati pa bomo nadaljevali tudi z orientacijo k individualnim uporabnikom. Skupina COMTRON bo še naprej vlagala v razvoj zaposlenih in si tako prizadevala ostati v tehnološkem in poslovnem vrhu, hkrati pa bomo še okrepili družbeno odgovornost s športnimi, kulturnim in humanitarnimi sponzorstvi in donacijami. Tako bomo tudi letos v začetku avgusta organizirali Comtron Bike Ride, ki je edina tovrstna športna prireditev na takšni višini, saj celotna kolesarska proga poteka po vrhu Pohorja. Lani se je kolesarjenja udeležilo več kot 1200 kolesarjev vseh starosti, letos pa pričakujemo še večjo udeležbo.” Poleg tega bo Skupina COMTRON donirala tudi v humanitarni sklad”.


Prijavi napako v članku