Računalništvo, telefonija
30.05.2006 06:22
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

SiOL z visokoločljivostnimi vsebinami

Predvajanje svetovnega prvenstva v vsebinah visoke ločljivosti predstavlja uvod v novo storitev, ki jo bo podjetje SiOL svojim naročnikom SiOL TV ponudilo v bližnji prihodnosti. Že v času svetovnega nogometnega prvenstva v Nemčiji pa bo SiOL, kot ekskluzivni nosilec pravic za javno predvajanje svetovnega prvenstva v Sloveniji, pričel s predvajanjem vsebin z visoko ločljivostjo (HD). Na številnih javnih mestih po Sloveniji, kjer bodo vsebine predvajane, je SiOL v sodelovanju z njihovimi lastniki namestil opremo, vzpostavil signal in storitev. SiOL bo za predvajanje nudil tudi vso tehnično pomoč.

Predvajanje svetovnega prvenstva naj javnih mestih bo potekalo preko širokopasovne spletne povezave, na portalu www.siol.net pa bo objavljen tudi seznam vseh lokacij, kjer si bo neposredne prenose moč ogledati. Vsi prenosi bodo vsebovali slovenske komentarje.

Nogometno vsebino bo podjetje predvajalo tudi na spletni televiziji SiOL TV, kjer bodo preko posebnega kanala predvajali nov program, namenjen izključno nogometu. Na programu bodo dnevno predvajali tekme svetovnega prvenstva, posnetke tekem, predstavitve reprezentanc in mest, v katerih bodo potekala tekmovanja, rezultate posameznih tekem ter lestvice in številne nagradne igre za gledalce.

Ekskluzivno predvajanje svetovnega prvenstva bo zajemalo tehnološko in vsebinsko pokrivanje dogodkov, največ programa pa bo seveda namenjeno prav nogometnim vsebinam. Ob velikih dogodkih bo SiOL kljub temu, da podjetje ni produkcijska hiša, zagotavljal tudi produkcijo le-teh.


Prijavi napako v članku