Računalništvo, telefonija
29.08.2018 10:04

Deli z drugimi:

Share

Sedaj lahko izvemo, koliko časa smo zapravili na portalu YouTube!

Statistika časa gledanja videoposnetkov na portalu YouTube je odslej na voljo uporabnikom mobilnih naprav Android in iOS.
Statistika časa gledanja videoposnetkov na portalu YouTube je odslej na voljo uporabnikom mobilnih naprav Android in iOS.

YouTube je brez dvoma ena najbolj raznolikih platform, kar jih splet ponuja, saj lahko na tem portalu najdemo na milijone videoposnetkov, in sicer od raznoraznih “how-to” videov do TV serij, glasbenih spotov, smešnic in še bi lahko naštevali. Spletni portal je priljubljen tudi zaradi tega, ker se neprestano prilagaja tudi najbolj nenavadnim željam uporabnikov. To bo zagotovo držalo tudi za najnovejšo pridobitev, ki bo zagotovo prišla več kot prav tistim, ki dan za dnem več ur zapored predvajajo videoposnetke na mobilnih napravah.

Nova posodobitev za pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android tr iOS je namreč pridobila možnost imenovano »Time watched« oziroma »Čas gledanja«. Nova možnost nam bo dejansko prikazala čas, ki smo ga porabili za predvajanje videoposnetkov na priljubljeni platformi YouTube. Čas bo prikazan za vsak dan posebej, za prejšnji dan, za prejšnji teden in povprečna dolžina predvajanja videoposnetkov skozi daljše časovno obdobje.

Za najbolj zagrete uporabnike spletnega portala YouTube na mobilnih napravah pa je na voljo še možnost »Remind me to take a break« oziroma »Spomni me, da si vzamem odmor«. Ta nas bo namreč opozorila, ko bomo presegli kvoto gledanja, ki si jo bomo sami določili. Nove možnosti bodo vsem uporabnikom pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android in iOS na voljo najkasneje do polovice septembra.


Prijavi napako v članku