Telefonija
07.03.2008 08:37
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung in adidas predstavila mobilni telefon miCoach

Samsung Electronics Co. ter nemški gigant na področju športnih oblačil adidas sta združila moči in predstavila mobilni telefon miCoach – prvi pravi športni glasbeni mobilni telefon. miCoach bo tako idealna naprava za vse, ki se želijo ukvarjati s športom in hkrati uživati v glasbi ter drugih večpredstavnostnih funkcijah.

“Telefon miCoach odpira popolnoma nov trg “šport-tronike” (sportronics). Ustvarjen je za aktivne uporabnike z željo po večpredstavnostnih funkcijah,” razlaga Lee, podpredsednik za trženje v Samsungovi enoti za telekomunikacije. Ob tem dodaja: “Vemo, česa si potrošniki želijo od telefonov, zato dodajamo nove serije mobilnih telefonov, ki se približujejo življenjskemu slogu posameznikov.”

“miCoach je najnaprednejši interaktivni sistem za trening na trgu, saj združuje napredno mobilno tehnologijo in najnovejše dosežke na področju inovacij in treninga v športu,” meni podpredsednik oddelka za trženje blagovne znamke adidas Eric Liedtke. “miCoach je edinstvena rešitev, saj zbira in analizira osebne podatke posameznika, nato pa načrt treninga prilagodi glede na njegovo stopnjo telesne pripravljenosti in posebne cilje. Prav tako posamezniku že med vadbo posreduje povratne informacije o poteku treninga,” je še dopolnil Liedtke.

Telefon miCoach, ki je opremljen s senzorjem za štetje korakov in monitorjem srčnega utripa, zagotavlja celovit osebni sistem za trening. Nudi nasvete za trening in posodobljene podatke o časih, hkrati pa uporabnike spodbuja z glasbo, ki je prilagojena vadbi. Uporabniki se lahko z enim klikom povežejo s senzorjem za štetje korakov in monitorjem srčnega utripa ter začnejo z vadbo. Osebni svetovalec za trening tekačem svetuje “hitrejši tempo vse do najintenzivnejšega območja” ali pa jim sporoči, da se je “15 minut teka izteklo”. Z dvojnim trepljanjem po telefonu dobi posameznik takojšnje podatke o vadbi. Dvopalčni LCD zaslon prikazuje dejanske podatke o času, srčnem utripu, razdalji, hitrosti in porabljenih kalorijah.

Telefon miCoach poskrbi tudi za glasbo, ki športnike spodbudi, da presežejo svoje meje. Uporabniki si lahko pesmi uredijo glede na tempo ali motivacijsko vrednost, kar jim omogoča, da poslušajo želeno zvrst glasbe. miCoach je s 14,5-milimetrsko drsno obliko dovolj tanek, da zlahka spremlja športne navdušence pri vadbi. Hrapava navigacijska tipka in hrbtna stran telefona skrbita za dober oprijem, uporabniki pa lahko izbirajo med sedmimi barvami.

Telefon miCoach ima kamero z ločljivostjo dveh milijonov pik in 1 GB spomina kar uporabnikom pomaga pri zajemanju mejnikov vadbe. Vgrajeni USB in Bluetooth možnosti povezave ponujata hitre prenose datotek z večpredstavnostno vsebino in brezhibno sinhroniziranje s spletnim portalom www.miCoach.com. Uporabniki lahko izbirajo med dvema paketoma, in sicer standardnim paketom (telefon miCoach, zapestni trak, senzor za korake in monitor srčnega utripa) ali osnovnim paketom (telefon miCoach in zapestni trak). miCoach bo v Sloveniji na voljo od sredine maja.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več