Računalništvo, telefonija
14.08.2008 21:36
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

S&T širi svoje poslovanje v srednji in vzhodni Evropi

Strateško partnerstvo s skupino FirstApex

Skupina S&T je z družbo FirstApex, vodilno globalno ponudnico IT-rešitev za zavarovalno panogo, sklenila strateško partnerstvo. Podjetji bosta v 16 državah srednje in vzhodne Evrope (regija CEE) ponujali svetovalne storitve in IT-rešitve, namenjene panogi zavarovalniških storitev. Z novim strateškim sodelovanjem bo skupina S&T še naprej širila svoje poslovanje z zavarovalnicami.

Kljub stagnaciji trgov zavarovalniških storitev v zahodni Evropi in visokim stroškom bančnih posojil se rast sektorja v srednji in vzhodni Evropi nadaljuje z nezmanjšano močjo. Predhodno majhna prisotnost zavarovalnic sedaj raste, vse več prihrankov pa aktivno poganja rastoče povpraševanje po zavarovalniških storitvah. Da bi se lahko zavarovalnice uspešno soočile s tem povpraševanjem, vedno bolj potrebujejo IT-rešitve, ki so regijsko specifične.

Skupina S&T je eden vodilnih IT-partnerjev finančnih ustanov in zavarovalnic v zahodni in vzhodni Evropi. V letu 2007 je podjetje ustvarilo več kot 20 odstotkov svojih prihodkov na račun finančnih storitev. “Zavarovalnice v zahodni Evropi, mnoge med njimi so tudi naše uporabnice, so že dolgo nazaj implementirale veliko rešitev SAP. Velika večina zavarovalnic v srednji in vzhodni Evropi pa ima raje rešitve, pri katerih je mogoče nadzirati implementacijo, delovanje in stroške celotne aplikacije ter rešitve, ki pokrivajo vse poslovne procese in jih je mogoče hitro vpeljati. To je razlog, zakaj smo našemu naboru storitev, poleg rešitev SAP, dodali tudi rešitve FirstApex,” pojasnjuje Christian Rosner, izvršni direktor skupine S&T.

Družba FirstApex je ena vodilnih globalnih ponudnic IT-rešitev za zavarovalnice in pozavarovalnice. Podjetje, ki ima sedež v Singapurju, deluje v Evropi, Indiji, na Japonskem in Kitajskem, v Koreji in na Bližnjem vzhodu. V 28 uspešnih letih delovanja je družba izvedla več kot 130 projektov za ugledna podjetja, kot so Allianz, AIG, Marsh, AON, AXA, Mitsui Sumitomo, Tokio Marine, Mitsui Sumitomo Re-Insurance, Equatorial Reinsurance, Royal Sun Alliance, Generali in druge. Skupina S&T bo v okviru svojih storitev ponujala celoten nabor rešitev družbe FirstApex, s čimer bo lahko vsem vrstam zavarovalnic in pozavarovalnic omogočila integrirane in celovite rešitve.

“S&T je eno vodilnih IT-podjetij v srednjih in vzhodni Evropi, sodelovanje z njimi pa nam bo pomagalo utrditi lokalno in globalno prisotnost na tem hitro rastočem in razvijajočem se trgu. Skupaj z S&T-jem bomo zagotavljali lokalni dostop do svetovno znanih najboljših rešitev iz panoge in pomagali uresničiti IT-zahteve zavarovalnic in pozavarovalnic v regiji,” je povedal Siva Sivakumaran, izvršni direktor skupine FirstApex.


Prijavi napako v članku