Računalništvo, telefonija
28.11.2016 06:19
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

S to spletno stranjo se lahko izbrišete s svetovnega spleta

Spletna stran Deseat.me je sila enostavna in priročna za uporabo!
Spletna stran Deseat.me je sila enostavna in priročna za uporabo!

Dandanes posameznik uporablja že toliko spletnih storitev, da jim ni več mogoče slediti, zato obstaja zelo velika verjetnost, da ste prijavljeni na portale, za katere niti več ne veste. To je švedske programerje spodbudilo k pripravi spletnega portala, ki vam bo v pomoč pri brisanju vaše digitalnega življenja in to z zgolj nekaj kliki. Spletno stran Deseat.me sta postavila švedska programerja Wille Dahlbo in Linus Unnebäck, na voljo je na spletnem naslovu https://www.deseat.me.

Spletna stran Deseat.me vam bo pomagala poiskati vse spletne portale, kjer ste prijavljeni, in vam bo v pomoč pri brisanju uporabniških profilov, oziroma se odjavite od prejemanja elektronskih sporočil. Za ta namen pa omenjena spletna stran potrebuje vaše uporabniško ime in seveda geslo. Tu naj bi bile skrbi odveč, saj naj bi program za varovanje zasebnosti »tekel« lokalno na vašem računalniku in ne na oddaljenih spletnih strežnikih, kot je to sicer običajna praksa.

Spletna stran Deseat.me je trenutno združljiva le z elektronsko pošto Gmail podjetja Google, kar pomeni, da bo poiskala vse vaše uporabniške račune, kjer ste uporabili vaš elektronski naslov pri registraciji. Če pa ste za ta namen uporabili elektronski naslov drugih ponudnikov (na primer Yahoo, Hotmail, Outlook, Roketmail ali drugih), boste morali izbris opraviti na lastno pest.

Kako se izbrisati iz svetovnega spleta?

1. Kliknite na spletno povezavo https://www.deseat.me.

2. Prijavite se z elektronskim poštnim naslovom Gmail.

3. Preglejte seznam spletnih strani, kjer ste prijavljeni.

4. Izmerite med »izbriši« (delete), »izbriši kasneje« (delete queue) in »obdrži« (keep).


Prijavi napako v članku