Računalništvo, telefonija
04.09.2017 11:58
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ruski Burger King z lastno kriptovaluto

Ruski Burger King z lastno kriptovaluto
Ruski Burger King z lastno kriptovaluto

Bitcoin je ena izmed najbolj priljubljenih navideznih denarnih enot na svetu, kar gre pripisati eksponentni rasti njene vrednosti v zadnjih nekaj letih. Nikakor pa to ni edina digitalna valuta. Za alternativni način plačevanja se namreč danes zanima vse več uporabnikov svetovnega spleta, zato povpraševanju sledi tudi ponudba. Stanje se nedvomno spreminja na bolje in navidezne denarne enote zdaj sprejemajo tudi tisti, ki so bili včasih proti, zato jih postopoma uvajajo celo podjetja, in sicer kot sredstvo za izvajanje raznovrstnih programov zvestobe.

Nov podvig na področju kriptovalut pa so tokrat naredili pri ruski podružnici hitre prehrane Burger King, saj so uvedli nov program zvestobe, ki temelji na tehnologiji kriptovalute. Gre za navidezno denarno enoto Whoppercoin, ki jo uporabniki pridobijo z nakupom izdelkov v ponudbi. Ko uporabniki zberejo dovolj kriptotočk zvestobe, ki jih hranijo v svoji navidezni denarnici, lahko z njimi kupijo oziroma brezplačno prejmejo en burger »Whopper«.

Uporabniki lahko kupujejo in prodajajo kriptovaluto Whoppercoin na enak način kot katero koli drugo digitalno denarno enoto. Tovrstna ponudba je trenutno na voljo le za rusko podružnico hitre prehrane Burger King, mobilna aplikacija za hranjenje kriptovalute Whoppercoin pa je na voljo tako za mobilne naprave Android kot iOS.


Prijavi napako v članku