Računalništvo, telefonija
12.12.2012 09:26
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Rusija napada z dvozaslonskim mobilnikom YotaPhone

Podjetje Yota Devices je pripravilo mobilnik, ki se od konkurenčnih izdelkov razlikuje po tem, da je na hrbtni strani opremljen z dodatnim, "čistokrvnim" zaslonom na osnovi elektronskega črnila. Ta prikazuje fotografije, vzorce in obvestila.
Z dodatnim zaslonom so vse ključne informacije vedno na dosegu roke!
Z dodatnim zaslonom so vse ključne informacije vedno na dosegu roke!

Rusko podjetje Yota Devices je s pripravo pametnega mobilnega telefona YotaPhone pokazalo, da so izdelki vodilnih podjetij na področju mobilne telefonije dolgočasni in nič kaj inovativni. Ruski mobilnik se od konkurenčnih izdelkov namreč razlikuje po tem, da je na hrbtni strani opremljen z dodatnim, “čistokrvnim” zaslonom na osnovi elektronskega črnila. Ta lahko v realnem času prikazuje fotografije, vzorce in obvestila prenosnega telefona in to celo v primeru, da je ta v stanju pripravljenosti. Ker ta pri delovanju porabi zanemarljivo količino električne energije (zgolj pri zamenjavi prikazane slike), praktično ne vpliva na avtonomijo mobilnika.

Diagonala tako zaslona LCD kot zaslona na osnovi elektronskega črnila meri 4,3-palca (10,9-centimetra), pri čemer prvi slike izrisuje z ločljivostjo 720 X 1.280 slikovnih točk, drugi pa se lahko pobaha z gostoto 200 točk na palec. Za tekoče poganjanje operacijskega sistema Android skrbita 2-jedrni procesor Snapdragon S4 frekvence 1,5 gigaherca in sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov. Podatke lahko shranjujemo na vgrajeni pomnilnik z 32-gigabajti prostora, medtem ko reže za pomnilniške kartice microSD ni na voljo.

Ruski mobilnik YotaPhone se lahko pobaha še z digitalnim fotoaparatom ločljivosti 12 milijonov točk, hitro mobilno povezavo LTE in všečnim ohišjem, ki v debelino meri komajda 10 milimetrov. Novost bo na ruskem tržišču naprodaj v tretjem četrtletju naslednjega leta. Pametni mobilni telefon YotaPhone bi lahko zašel celo k nam, saj je rusko podjetje Yota Devices sporočilo, da se o prodaji inovativne naprave že dogovarja s številnimi evropskimi ponudniki storitev mobilne telefonije.


Prijavi napako v članku