Matične plošče
15.03.2021 11:00
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Resne težave za uporabnike osnovnih plošč z nabori AMD 500

Večina proizvajalcev osnovnih plošč za AMD je napako z vmesniki USB že opravila.
Večina proizvajalcev osnovnih plošč za AMD je napako z vmesniki USB že opravila.

Podjetje AMD nas je že pred časom presenetilo s predstavitvijo procesorjev družine Ryzen 5000, ki temeljijo na osnovi procesorskih sredic Zen 3. Novinci so izdelani s pomočjo izboljšane 7-nanometrske tehnologije, natančneje “7nm + EUV”, ki se je na področju izdelave procesorjev izkazala za nadvse uspešno. Podjetje AMD je sprva ponudilo v prodajo štiri modele novih procesorjev družine Ryzen 5000, ti pa so povsem združljivi z najnovejšimi sistemskimi nabori podjetja AMD, in sicer z družino sistemskih naborov 500.

Čeprav so sistemski nabori AMD 500 nadvse zmogljivi, so uporabniki nedavno opazili nenavadno težavo. Težava je povezana s priključki USB, ki ne delujejo tako kot bi morali. V večini primerov se težave kažejo v samodejnem in naključnem izklopu naprav, ki so na računalnik povezane s priključkom USB. Ta težava je še posebej izrazita pri uporabi grafičnih kartic višjega cenovnega razreda. Te naj bi namreč porabile precejšnji del razpoložljivega podatkovnega vodila.

Na srečo je AMD za omenjeno težavo že pripravil popravek AGESA 1.2.0.2. Tega naj bi večina proizvajalcev osnovnih plošč že vključila v strojno kodo BIOS za njihove izdelke. Če pa temu ni tako, lahko napako prijavite s pomočjo programskega orodja AMD Bug Report Tool, ki je na voljo za prenos na povezavi http://bit.ly/BugReport1.


Prijavi napako v članku