Računalništvo, telefonija
25.06.2020 12:17

Deli z drugimi:

Share

Prvi telefon Samsung s kvantno tehnologijo!

Samsung je telefon Galaxy A Quantum opremil s kvantnim generatorjem naključnih števil.
Samsung je telefon Galaxy A Quantum opremil s kvantnim generatorjem naključnih števil.

Zaradi vse večje potrebe po računski moči, v ospredje vse bolj prihajajo kvantni računalniki. Ti namreč namesto bitov uporabljajo kubite, kar znatno poveča hitrost preračunavanja in količino informacij, ki jih lahko računalnik shrani. Kvantni računalniki to izvajajo s pomočjo še enega kvantnega pojava, ki se imenuje kvantna prepletenost. Kot kaže, je zametek te tehnologije podjetje Samsung preneslo celo v pametni mobilni telefon družine Galaxy A, saj ga je opremilo z nadvse zanimivim kvantnim generatorjem naključnih števil (QRNG).

Pametni mobilni telefon Galaxy A Quantum z generatorjem naključnih števil (QRNG) je dejansko predelana različica pametnega mobilnega telefona Galaxy A71 5G. Generator naključnih števil je Samsung vključil v varni del telefona, ta pa bo poskrbel za varovanje podatkov pred nepooblaščenim dostopom. Nova varnostna tehnologija bo poskrbela za varnostne sisteme, kot so dvonivojska prijava, generiranje ključev in podobno.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A Quantum je trenutno na voljo za nakup le preko južnokorejskega ponudnika telekomunikacijskih storitev SK Telecom. Kvantan tehnologija pa bo sprva uporabljena za zagotavljanje varne komunikacije v telekomunikacijskih omrežjih. Podjetje Samsung je namreč dokazalo, da ta ohranja varno komunikacijo na najvišji možni ravni doslej.


Prijavi napako v članku