Računalništvo, telefonija
24.01.2016 12:50

Deli z drugimi:

Share

Prvi pristen videoposnetek 4-palčnega mobilnika iPhone?

Mobilni telefon iPhone 5SE naj bi bila v ZDA naprodaj marca za preračunanih 460 evrov.
Mobilni telefon iPhone 5SE naj bi bila v ZDA naprodaj marca za preračunanih 460 evrov.

Kitajski ponudnik storitev mobilne telefonije China Mobile je konec lanskega leta v okviru tiskovne konference pomotoma razkril, da bo podjetje Apple letos spomladi ponudilo v prodajo pametni mobilni telefon iPhone s 4-palčnim (10,2-centimetrskim) zaslonom visoke ločljivosti. Zanesenjaki spletnega portala 9to5Mac so pred kratkim pridobili še informacijo, da bo novost opremljena z oznako iPhone 5SE, kar v osnovi pomeni izboljšana različica pametnega mobilnega telefona 5S.

Skupina zanesenjakov M.I.C. Gadget pa je šla še korak dlje, saj je na spletnem portalu YouTube objavila prvi, vsaj po njihovih zagotovilih, pristen videoposnetek 4-palčnega mobilnega telefona iPhone (bit.ly/Apple-iPhone-5SE). Videoposnetek novosti bi lahko bil dejansko pristen, saj naj bi podjetje Apple že zagnalo njegovo množično proizvodnjo.

Iz doslej poznanih podatkov je znano, da naj bi bil novi iPhone 5SE opremljen s 64-bitnim procesorjem A8, ki ga med drugim najdemo v pametnih mobilnih telefonih iPhone 6 in iPhone 6 Plus ter tabličnem računalniku iPad Air 2. Novost naj bi razpolagala še z enim gigabajtom sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 16 gigabajti oziroma 64 gigabajti prostora. Tu naj bi našli še povezavo 4G/LTE in podporo za mobilni plačilni sistem Apple Pay. Nakup pametnega mobilnega telefona Apple iPhone 5SE naj bi ameriške uporabnike storitev mobilne telefonije olajšal za preračunanih 460 evrov.


Prijavi napako v članku