Računalništvo, telefonija
09.12.2018 06:31

Deli z drugimi:

Share

Prvi mobilni telefon s podporo omrežju 5G bo…

Pametni mobilni telefon OnePlus 5G naj bi bil prvi s podporo hitremu omrežju 5G.
Pametni mobilni telefon OnePlus 5G naj bi bil prvi s podporo hitremu omrežju 5G.

Mobilno omrežje pete generacije so nedavno v komercialno uporabo ponudili kar trije mobilni operaterji v Južni Koreji, in sicer SK Telecom, KT Corporation in LG Uplus. Zato ne preseneča, da je zanimanje za novo mobilno omrežje prisotno tudi med proizvajalci pametnih mobilnih telefonov. Čeprav napravo s podporo mobilnemu omrežju 5G razvija že marsikatero vodilno podjetje širom sveta, so pri podjetju OnePlus prepričani, da bodo kot prvi na svetu ponudili v prodajo pametni mobilni telefon s polno podporo mobilnem omrežju 5G.

Pametni mobilni telefon OnePlus s podporo mobilnemu omrežju pete generacije bo opremljen s prodajno oznako OnePlus 5G, pri tem pa mu bo v pomoč podjetje Qualcomm. To dejansko pomeni, da bo telefon opremljen z nedavno predstavljenim mobilnim procesorjem Snapdragon 855. Novost je namreč opremljena dvema modemoma, in sicer Snapdragon X24 in Snapdragon X50, kar pomeni, da je zagotovljena podpora za prihajajoče hitro mobilno omrežje 5G. Poleg tega je Snapdragon 855 izdelan v naprednem 7-nanometrskem proizvodnem procesu in ima ločeno enoto tako za umetno inteligenco kot razširjeno resničnost. To v praksi pomeni, da lahko brez težav opravi tudi z najzahtevnejšimi nalogami na teh področjih, pri tem pa se obremenjuje osrednjih procesorskih jeder.

Pametni mobilni telefon OnePlus s podporo mobilnemu omrežju 5G bo naprodaj takoj, ko bo to omrežje komercialno na voljo v večini večjih mestih širom sveta. Po zagotovilih podjetja OnePlus ga lahko namreč pričakujemo že v teku naslednjega leta.


Prijavi napako v članku