Računalništvo, telefonija
17.01.2016 09:07

Deli z drugimi:

Share

Prvi hotel z brezžično povezavo hitrosti 1,2 Gb na sekundo!

Gosti hotela Jannah Burj Al Sarab v Abu Dhabiju se zagotovo ne bodo pritoževali nad hitrostjo interneta!
Gosti hotela Jannah Burj Al Sarab v Abu Dhabiju se zagotovo ne bodo pritoževali nad hitrostjo interneta!

Mobilne naprave in prenosne računalnike zaradi njihove zmogljivosti in večopravilnosti uporabljamo že na vsakem koraku, zaradi tega so zahteve po hitrem dostopu do svetovnega spleta vse bolj v ospredju. Medtem ko številni slovenski hoteli še vedno ne ponujajo brezžične povezave v hotelskih sobah, je po svetu slika povsem drugačna. To še posebej drži za hotel Jannah Burj Al Sarab v Abu Dhabiju, saj lahko njihovi gosti uživajo v nadpovprečno hitrem internetu.

Hotel Jannah Burj Al Sarab v Abu Dhabiju gostom ponuja prenos vsebin s svetovnega spleta s hitrostjo do 1,2 gigabitov na sekundo oziroma kar 150 megabajtov na sekundo. Za dosego omenjene hitrosti je bilo vloženega precej denarja, saj je prejšnja infrastruktura omogočala prenose podatkov s hitrostjo »le« 270 megabitov na sekundo. Povprečna hitrost prenosa podatkov pri vodilnih hotelskih verigah pa znaša med 100 megabiti na sekundo in 250 megabiti na sekundo.

Ker hotel Jannah Burj Al Sarab v Abu Dhabiju ima kar 318 luksuznih sob, je dejanska hitrost prenosa podatkov nekoliko nižja od 1,2 gigabitov na sekundo. Kljub temu je hitrost dovolj velika, da lahko brez težav opravljamo skupinske videoklice z uporabo programske opreme Skype ali predvajamo videoposnetke preko storitve Netflix. Pri tem velja še omeniti, da celotna internetna infrastruktura do posamičnih hotelov znaša do kar 240 gigabitov na sekundo.


Prijavi napako v članku