Računalništvo, telefonija
04.01.2017 07:10
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi enoprostorec za »selfie« generacijo

Električni avtomobil Chrysler Portal bo povsem pisan na kožo mladim voznikom!
Električni avtomobil Chrysler Portal bo povsem pisan na kožo mladim voznikom!

Sebki so se v zadnjih nekaj letih že povsem zasidrali v vse pore našega življenja, saj ga ni trenutka v dnevu, da ne bi kdo posnel kakšnega. Zaradi tega vse več uporabnikov s sabo nosi tako imenovane selfie palice in druge pripomočke, ki se prilegajo praktično vsem pametnim mobilnim telefonom na trgu. Zaradi tega ne preseneča, zakaj so se inženirji podjetja Chrysler odločili, da v njihov novi koncept električnega avtomobila z oznako Portal vgradijo namensko kamero za zajem sebkov. Te lahko vozniki kakopak takoj objavijo na družabnih omrežjih, in sicer na varen način in brez bojazni, da bi povzročili prometno nesrečo.

Električni avtomobil Chrysler Portal je seveda opremljen še s številnimi drugimi tehnologijami, ki jih bodo mladi vozniki takoj vzljubili. Novost je namreč opremljena s sistemom za prepoznavo obraza in glasu, kar pomeni, da bo avtomobil lahko sam prepoznal svojega lastnika oziroma voznika. Poleg tega električni avtomobil Chrysler Portal z enim polnjenjem nudi do 400 kilometrov avtonomije, ker pa je ta opremljen s tehnologijo za hitro polnjenje zgolj 15 minut zadošča za do 240 kilometrov dodatne avtonomije.

Ker je avtomobil opremljen z bogato paleto tipal in senzorjev, bo vozniku v pomoč pri vožnji. Trenutno pa žal še ni podatka o tem, kdaj bo nadvse zanimivi električni avtomobil Chrysler Portal naprodaj.


Prijavi napako v članku