Računalništvo, telefonija
19.11.2007 09:44

Deli z drugimi:

Share

Prva slovenska knjiga o učinkovitem trženju s pomočjo iskalnikov

Pri založbi GV je izšla prva slovenska knjiga, ki podrobneje govori o tem, kako so spletni iskalniki spremenili nakupno vedenje in kako lahko podjetja to izkoristijo pri trženju. Njen naslov je Trženje s pomočjo spletnih iskalnikov, avtor pa je Mag. Robert Rolih; direktor podjetja Uspeh, d.o.o., avtor treh knjig in preko 100 člankov, svetovalec za področje interneta revije Podjetnik in priljubljen predavatelj na tovrstnih delavnicah in seminarjih.

V knjigi je razložena celotna logika delovanja spletnih iskalnikov in natančni postopki, kako svojo spletno stran optimizirati za to, da se bo pojavljala visoko na seznamih iskalnikov. Po poglavjih boste v knjigi spoznali:

1. poglavje: Kako iskalniki spreminjajo nakupno vedenje kupcev
Nastanek kakovostnih spletnih iskalnikov ni povzročil le revolucije pri iskanju informacij, temveč je zelo spremenil tudi nakupno vedenje ljudi. Spoznali boste, kako so spletni iskalniki spremenili podobo trženja in kako jih lahko podjetja uporabijo za učinkovitejše trženje.

2. poglavje: Spletni iskalniki – kralji interneta
Da bi lahko razumeli trženje s pomočjo spletnih iskalnikov, morate najprej razumeti delovanje spletnih iskalnikov. Dobili boste vpogled v kratko, a burno zgodovino spletnih iskalnikov in dodobra spoznali logiko njihovega delovanja.

3. poglavje: Optimizacija spletne strani za višjo uvrstitev v iskalnikih
Da bi se spletna stran podjetja uvrstila čim višje na seznamu rezultatov iskanj na iskalnikih, je treba uporabiti metode optimizacije spletnih strani. Spoznali boste, katere so te metode in kako jih lahko podjetje uporabi.

4. poglavje: Oglaševanje na spletnih iskalnikih
Trenutno najhitreje razvijajoči se segment oglaševanja je oglaševanje na spletnih iskalnikih. V četrtem poglavju boste preučili možnosti, ki jih ima podjetje pri oglaševanju na spletnih iskalnikih, ter postopek priprave akcij.

5. poglavje: Pogled v prihodnost iskanja in trženja s pomočjo spletnih iskalnikov
Kaj nam skriva prihodnost? Odgovore na to vprašanje najdete v petem poglavju.

6. poglavje: Izbor najkoristnejših orodij in storitev
Trženje s pomočjo spletnih iskalnikov je skorajda nemogoče izvajati brez orodij, ki nam olajšajo delo na tem področju. Spoznali boste programske pakete in druga orodja, ki vam lahko bistveno olajšajo delo tako pri optimizaciji spletnih strani kot pri oglaševanju na iskalnikih.

Kako knjigo uporabljati
Robert Rolih pravi, da je razlika med šarlatani in profesionalci na področju spletnega trženja v tem, da prvi poznajo nekaj pristopov, metod in načinov za učinkovito spletno trženje. Z njimi jim lahko uspe delno, na kratki rok. Profesionalci pa poznajo psihologijo ljudi, spoznajo se na trženje, razumejo logiko delovanja spletnih iskalnikov. S tem znanjem lahko kadarkoli dosegajo dobre ali celo odlične rezultate, tudi če se tehnologije ali pristopi spremenijo.

Zato se je avtor v knjigi usmeril na dva vidika. Prvi je namenjen širšemu pogledu na spletno trženje in na spremembe pri nakupnem vedenju kupcev v zadnjih letih. Poznavanje tega širšega vidika je pogoj za razumevanje drugega, bolj praktičnega vidika, ki obsega konkretne napotke in metode za trženje s pomočjo spletnih iskalnikov.

Knjiga je tako namenjena tistim, ki se ukvarjajo s trženjem, podjetnikom, lastnikom spletnih strani in vsem, ki se ukvarjajo z razvojem spletnih strani ali svetovanjem na področju spletnega trženja. Za vse te skupine je razumevanje trženja s pomočjo spletnih iskalnikov tako pomembno, kot je za računovodjo pomembno poznavanje bilance.

Za razumevanje knjige ni treba imeti tehničnih znanj. Osnovno poznavanje tehnologije pa je nujno za implementacijo nekaterih metod in pristopov optimizacije spletnih strani za višjo uvrstitev v iskalnikih. Zato je priporočljivo, da jo preberejo in uporabljajo tako trženjski kot tehnični strokovnjaki.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več