Računalništvo, telefonija
17.08.2017 06:04

Deli z drugimi:

Share

Priljubljeni Google Allo odslej tudi preko spletnega brskalnika!

Storitev Google Allo je odslej na voljo tudi preko spletnega brskalnika Chrome.
Storitev Google Allo je odslej na voljo tudi preko spletnega brskalnika Chrome.

Podjetje Google je lani uporabnikom storitev mobilne telefonije ponudilo v uporabo nadvse zanimivo storitev, imenovano Allo. Gre za storitev, ki ponuja skupinske pogovore, poleg tega pa omogoča še neposredno odgovarjanje na sporočila, in sicer prek možnosti Quick Reply. To pomeni, da za odgovor na sporočilo zadošča le en klik nanj. Poleg tega je zagotovljena tudi podpora za mobilno platformo Android Wear, s tem pa je omogočeno neposredno odgovarjanje na prejeta sporočila kar preko pametne ročne ure. Pri tem seveda ne gre spregledati možnost uporabe animacij GIF ter polno združljivost s storitvijo Direct Share za hitro in enostavno deljenje vsebin s prijatelji in znanci.

Ker je storitev Allo med uporabniki mobilnih naprav Android zelo priljubljena, so se pri podjetju Google odločili, da omogočilo njeno uporabo tudi v okviru spletnega brskalnika. Uporaba novosti je zelo preprosta, saj zadošča, da najprej poženemo aplikacijo na mobilni napravi Android in nato v meniju izberemo možnost oziroma element »Allo for web«. Zadnji korak v tem postopku pa je, da skeniramo kodo QR, ki se prikaže na zaslonu, s pomočjo mobilnega telefona. Storitev Allo za spletni brskalnik pa je na voljo na spletni povezavi https://allo.google.com/web.

Ko bomo storitev Allo povezali z našim spletnim brskalnikom bomo lahko pogovore nadaljevali kar na osebnem računalniku. Pri tem pa velja omeniti, da je za zdaj podprt zgolj spletni brskalnik Chrome.


Prijavi napako v članku