Računalništvo, telefonija
06.08.2016 14:38
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preverite izum, ki vas bo zjutraj nedvomno spravil iz postelje

Z ohišjem Runnaway Snooze zagotovo ne bomo zaspali.
Z ohišjem Runnaway Snooze zagotovo ne bomo zaspali.

Japonci že od nekdaj veljajo za največje inovatorje našega planeta, njihovi najbolj nenavadni izdelki pa so pogosto povezani s sodobno tehnologijo. Tudi pri najnovejšem izumu Runnaway Snooze ni prav nič drugače, saj z njegovo »pomočjo« ne bomo nikoli več preslišali jutranjega alarma. Ohišje v katerega postavimo pametni mobilni telefon se namreč spretno izmika uporabnikovi roki, zato nam ne bo preostalo prav nič drugega, kot da bomo ustali iz postelje in »ujeli« naš mobilni telefon.

Ohišje za pametni mobilni telefon Runnaway Snooze so pripravili raziskovalci tokijske univerze, narejen pa je na osnovi ohišja natisnjenega s pomočjo tridimenzionalnega tiskalnika, miniaturnim krmilnikom, USB pretvornikom, motorjem in namenskim mobilnim programom. Poleg osnovne funkcije (Runnaway Snooze) sta tu na voljo še funkciji Hard Push in Scale Trace. Funkcija Hard Push poskrbi za to, da ko uporabnik prejme klic ali sporočilo, telefon »pridrvi« k njemu, ko pa uporabnik konča klic ali prebere sporočilo, se telefon vrne v začetni položaj. Funkcija Scale Trace pa se lahko uporablja za natančno merjenje dolžine in površine.

Ker je ohišje za pametni mobilni telefon Runnaway Snooze šele v prototipni fazi, ta seveda še kar nekaj časa ne bo na voljo v prosti prodaji. Na srečo pa si lahko na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi bit.ly/Runnaway-Snooze-RN ogledate, kako se inovativni izum raziskovalcev tokijske univerze obnese v praksi.


Prijavi napako v članku