Računalništvo, telefonija
23.05.2013 14:48
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Informacija in navigacija v žepu

Aplikacija Pirs za Android predstavlja novosti za enostavnejše lokalno iskanje in navigacijo.
Pirs za Android ponuja hitro iskanje slovenskih podjetij.
Pirs za Android ponuja hitro iskanje slovenskih podjetij.

Pirs za Android je brezplačna aplikacija, ki deluje na pametnih prenosnih telefonih z operacijskim sistemom Android. Ta omogoča preprosto iskanje podjetij v trenutni okolici, v katerem koli kraju ali po vsej Sloveniji. Lokacijo podjetja lahko prikaže na zemljevidu, izračuna idealno pot ali pa ponudi kupon za popust, ki ga lahko uporabnik unovči pri nakupu v nekaterih podjetjih.

Do podatkov o podjetjih Pirs za Android pripelje uporabnika preko iskalnika po izdelkih in storitvah oziroma imenih podjetij. V veliko pomoč je tudi samodejno predlaganje, kar iskanje še pospeši. Aplikacija išče podjetja v naši bližini s pomočjo omrežja 3G ali prek GPS sprejemnika, lahko pa tudi v določenem kraju ali kar po vsej Sloveniji.

Za vsako podjetje ponudi vse osnovne podatke: ime podjetja, naslov, telefon, e-naslov, spletni naslov in dejavnosti, izdelki ali storitve. Uporabnik lahko v podjetje takoj pokliče, mu pošlje e-sporočilo ali pogleda na spletno stran. Na zemljevidu prikaže njegovo geografsko lokacijo in celo izračuna pot od uporabnikove trenutne lokacije do podjetja. Pirs za Android omogoča tudi enostavno povezavo z navigacijo nameščeno na telefonu (Sygic, CoPilot, Navigon in Google maps).

Konkurenčno prednost aplikacije predstavljajo podatki, preverjeni neposredno v podjetjih, ki jih skozi vse leto zbirajo zastopniki Pirsa, še zlasti izdelke in storitve, ki jih ponujajo posamezna podjetja. Za razliko od iskalnikov Pirs najde vsa podjetja, tudi tista, ki nimajo spletne strani. Z aplikacijo lahko uporabnik tudi prihrani. V podjetjih, ki ponujajo popuste, pred plačilom kar na zaslonu svojega telefona pokaže kupon za popust in končni znesek je tako lahko nižji.

Za še hitrejše iskanje ponuja aplikacija sklope izbranih podjetij, ki ponujajo sorodne izdelke ali storitve. Tako lahko v svoji bližini brez iskanja pregledujemo skupine avtomehanikov, bank, frizerjev, hotelov, restavracij … Z aplikacijo lahko enostavno najdete najbližji bankomat. Dodane so tudi polnilne točke za mobilnike v Ljubljani. Novost pa so delovni časi podjetij. Posamezna podjetja lahko shranimo med priljubljene ali med stike v telefonu, za delovanje pa je potrebna internetna povezava. S Pirsom za Android postane prenosni telefon še pametnejši, iskanje podjetij pa še preprostejše.


Prijavi napako v članku