Računalništvo, telefonija
26.01.2020 07:51
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prepogljivi Samsung Galaxy bo nekoliko zamudil!

Prepogljivi pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Z Flip bo naprodaj šele v drugem četrtletju letošnjega leta.
Prepogljivi pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Z Flip bo naprodaj šele v drugem četrtletju letošnjega leta.

Ljubitelji napredne tehnologije ste zagotovo seznanjeni s tem, da naj bi podjetje Samsung v okviru posebnega dogodka 11. februarja letos predstavilo novi prepogljivi telefon. Tu naj bi šlo za model Galaxy Z Flip, ki bo v primerjavi z obstoječim modelom Galaxy Fold prinesel številne spremembe. Kljub temu so mnogi poznavalci prepričani, da bo novost naprodaj šele v drugem četrtletju letošnjega leta. Ključna razloga za zamudo pa naj bi bil nekoliko bolj zapleten proces proizvodnje ter zahtevnejši preizkusi kakovosti novosti, saj se pri podjetju Samsung želijo prepričati, da ponudijo v prodajo napravo, ki bo navduševala.

Na pričetek prodaje prepogljivega pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy Z Flip se bo zagotovo splačalo počakati. Ta naj bi bil namreč opremljen s povsem novim sistemom za prepogibanje zaslona. Spominjal bo na tistega, ki ga je podjetje Lenovo uporabilo pri zasnovi pametnega mobilnega telefona Motorola Razr 2019. Gre za poseben sistem, ki omogoča manjši kot upogiba zaslona v primerjavi s sorodnimi tehnologijami, kar seveda zmanjšuje možnost poškodbe zaslona, ki je zaradi prepogljivosti še posebej občutljiv.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Z Flip naj bi razpolagal še s 17-centimetrskim oziroma 6,7-palčnim zaslonom, na sredini notranjega zaslona v okrogli izrezi pa se bo nahajala spletna kamera. Robovi okoli zaslona bodo v primerjavi s klasičnimi telefoni nekoliko debelejši, a precej tanjši v primerjavi z zdajšnjim modelom Galaxy Fold. Na dnu ohišja pa bomo seveda našli vmesnik USB-C, zvočnik in mikrofonom. Klasična gumba za vklop in nadzor glasnosti se bosta nahajala na desnem robu ohišja. Dodatni zaslon bo uporabniku pričakovano prikazoval osnovne informacije, kot so datum in čas, napolnjenost baterije in druga pomembnejša obvestila. Samsung Galaxy Z Flip naj bi imel na zunanji strani dva digitalna fotoaparata in eno bliskavico, kar bo kot nalašč za kakovostne fotografije.

Če gre verjeti nedavnim spletnim govoricam bo za novi prepogljivi telefon Galaxy Z Flip treba odšteti precej manj, kot za obstoječi model Galaxy Fold. Njegova maloprodajna cena naj bi se gibala med 770 evri in 1.150 evri, medtem ko je za model Galaxy Fold treba odšteti okoli 2.050 evrov. Če bo temu resnično tako verjamemo, da bo novost zagotovo zaživela in bo tako postala priljubljeni prodajni hit širom sveta, vključno na evropskem trgu.


Prijavi napako v članku