Računalništvo, telefonija
18.12.2018 06:50
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pozor! Nepridipravi uporabljajo Netflix z namenom, da vas ogoljufajo

Spletni kriminalci obožujejo uporabnike Netflixa!
Spletni kriminalci obožujejo uporabnike Netflixa!

Spletna storitev za pretočni spletni video Netflix je nedvomno ena izmed najbolj priljubljenih na svetu, saj jo skupno uporablja že na stotine milijonov ljubiteljev filmov in nadaljevank. Zato ne preseneča, da je nadvse priljubljena tudi pri spletnih kriminalcih. Ti imajo namreč na voljo veliko število potencialnih žrtev in s tem seveda odlično priložnost za dober zaslužek.

Če tudi vi uporabljate Nerflix vam priporočamo dodatno previdnost, daj so spletni kriminalci uporabnikom priljubljene pretočne storitve nedavno razposlali več milijonov lažnih elektronskih sporočil. Tu gre predvsem za elektronska sporočila z zadevo »Please update your paymetns details«, kjer goljufi uporabnike nagovarjajo na način, da morajo posodobiti njihove plačilne podatke in s trem preprečijo blokado njihovega uporabniškega računa. Ob kliku na povezavo so uporabniki preusmerjeni na lažno spletno stran, ki je vsaj po videzu povsem enaka pristni. Njen namen pa je seveda kraja osebnih in plačilnih podatkov, ki jih nepridipravi nato uporabijo za hiter zaslužek.

Zaradi nove goljufije bodite še posebej pozorni, če prejmete obvestilo s strani podjetja Netflix. Da bi se izognili morebitnim goljufijam vam priporočamo, da vse stvari, povezane z vašim uporabniškim računom urejate neposredno na spletni strani Netflix in se izogibajte povezavam v e-sporočilih. Sumljivo elektronsko pošto pa lahko prijavite tudi podjetju Netflix, in sicer s posredovanjem sporočila na spletni naslov phishing@netflix.com. Več informacij o tem, kako ravnati v primeru prejema sumljive e-pošte pa je dosegljivih na spletnem naslovu http://bit.ly/2EB3xld.


Prijavi napako v članku