Računalništvo, telefonija
11.07.2016 07:51
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pozabite na osebne računalnike. Prihaja HP Elite X3!

Uporabniki mobilnega telefona HP Elite X3 ne bodo potrebovali prenosnikov!
Uporabniki mobilnega telefona HP Elite X3 ne bodo potrebovali prenosnikov!

Septembra letos bo podjetje HP povzročilo pravo revolucijo na področju osebnih računalnikov, saj bo ponudilo v prodajo pametni mobilni telefon, ki bo lahko prevzel njihovo mesto. Na mobilnem telefonu HP Elite X3 je namreč nameščen operacijski sistem Windows 10, strojna oprema pa je zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Skupaj z mobilno napravo bo na voljo tudi ohišje z 12,5-palčnim (32-centimetrskim) zaslonom, tipkovnico in baterijo zmogljivosti 48 varnih ur, ki bo dejansko poskrbela za to, da se bo zaslon mobilnega telefona prikazal na večjem zaslonu za lažje delo in zabavo. Pametni mobilni telefon se bo z ohišjem »Lapdock« seveda povezal preko hitre in zanesljive brezžične povezave.

Strojna oprema pametnega mobilnega telefona HP Elite x3 nas ne bo pustila na cedilu. Novost namreč razpolagala s 5,96-palčnim (15,1-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk, zmogljivim procesorjem Snapdragon 820, kar štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom zmogljivosti 64 gigabajtov, ki ga bo po potrebi seveda mogoče razširiti s pomnilniško kartico microSD do zmogljivosti 200 gigabajtov. Tu najdemo še digitalni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk, spletno kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk in vmesnik USB Type-C. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja bo zagotavljala baterija zmogljivosti 4.150 miliamper ur.

Pametni mobilni telefon HP Elite x3 bo v izbranih državah širom sveta naprodaj v mesecu septembru, trenutno pa žal še ni znano, ali ga bomo ugledali tudi pri nas. Novost žal ne bo nič kaj poceni, saj bo maloprodajna cena zanj postavljena na kar dobrih 700 evrov.


Prijavi napako v članku