Računalništvo, telefonija
05.09.2008 10:10

Deli z drugimi:

Share

Portal Koganajvolim.si

Spletna aplikacija Koganajvolim.si predstavlja uporaben pripomoček za vse, ki ne vedo, katero stranko voliti, tistim, ki so že odločeni, pa omogoča, da preverijo, ali si »njihova« stranka res zasluži njihov glas.

Naklonjenost volivcev političnim strankam pogosto nima povsem realne osnove v njihovih programih in stališčih, saj se ljudje zanje odločajo tudi na podlagi splošne privlačnosti javnih nastopov vodij strank ali strankine prepoznavnosti. Zato bodo rezultati na Koganajvolim.si marsikoga presenetili, saj se tam javni nastop zanemari – pomemben je le program strank in stališča volivca. Takšen enostavnim pripomočkek bo pripomogel k večji volilni udeležbi, saj bo odločitev sedaj lažja.

Ekipa spletnega portala Informiran.si, ki že več kot 35.000 registriranim uporabnikom ponuja interaktivne spletne obrazce, pogodbe in pravne priročnike, je tokrat oblikovala nepogrešljiv pripomoček pred bližajočimi se parlamentarnimi volitvami.

Spletna aplikacija Koganajvolim.si v slovenski prostor sicer ne prinaša »revolucionarne« novosti. Predstavlja pa najbolj dovršen tovrsten sistem doslej, pri katerem vam računalnik pove, katera politična stranka vam je glede na vaša stališča nabližja.

Aplikacija volivcu postavi 15 aktualnih družbenopolitičnih vprašanj: džamija, tajkuni, istospolne poroke, …. Pri vsakem vprašanju mu ponudi dva politično ekstremna odgovora. Uporabnik z drsnikom označi, kje med obema ekstremoma se nahaja njegovo stališče. Poleg tega ima tudi možnost, da označi, kakšno težo (pomembnost) pripisuje posameznemu vprašanju. Na enaka vprašanja so na enak način odgovorile tudi politične stranke. Inteligenten program uporabnikove odgovore v realnem času primerja z odgovori političnih strank in rezultate tudi grafično prikaže.

Tako ima uporabnik možnost, da vidi, kako in v kakšnem odstotku se njegova stališča ujemajo s stališči političnih strank.


Prijavi napako v članku