Računalništvo, telefonija
03.03.2014 11:38
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni prstan za upravljanje naprav

Pametni prstan za upravljanje naprav
Pametni prstan za upravljanje naprav

Pri podjetju Logbar so po večletnem razvoju predstavili pametni prstan, s katerim bo možno upravljati naprave, kot je TV, plačevati in pošiljati sporočila.

Odziv na trgu je izjemen. Podjetje se je po zagonski kapital odpravilo na portal Kickstarter, ki slehernemu posamezniku omogoča investicije v manjših zneskih. Manj kot dva dni po objavi projekta je bilo zbranih 180.000 evrov, potrebnih za zagon proizvodnje.

Glavna prednost uporabe prstana je enostavna interakcija z drugimi napravami. Ko si prstan nataknete na roko, lahko z gibi upravljate druge naprave, ki so povezane s pomočjo povezave Bluetooth in med drugim delujejo na operacijskih sistemih, kot sta Android in iOS. Tako lahko z enostavnimi gibi pošljete sporočilo prijatelju, prižgete televizor, preklapljate med posameznimi programi in celo izvajate plačila.

Senzorji v prstanu omogočajo prepoznavanje črk. To pomeni, da lahko s prstom izpišete besedo, ki jo naprava nato prepozna in zažene želeno aktivnost. Poleg senzorjev prstan vključuje tudi LED-indikator, ki vam sporoči, kadar npr. prejmete novo sporočilo. Prav tako ima možnost uporabe vibriranja in s tem še bolj neposrednega načina obveščanja.

Če vas prstan v vrednosti 120 evrov zanima, si ga lahko zagotovite s finančno podporo prek portala Kickstarter.


Prijavi napako v članku