Obvestila podjetij
09.08.2021 11:00
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Popolna diskretnost pri upravljanju s kadrovskimi podatki

Kadrovske agencije zaradi uporabe občutljivih osebnih in poslovnih podatkov ne morejo sklepati kompromisov pri kibernetski varnosti.
Pri poslovanje kadrovske agencije sta zaupanje naročnika in diskretnost ključnega pomena.
Pri poslovanje kadrovske agencije sta zaupanje naročnika in diskretnost ključnega pomena.

Prednosti in koristi Cynet 360

  • Višja raven kibernetske varnosti: celovita zaščita računalnikov in omrežja, protivirusni sistem naslednje generacije, spremljanje obnašanja uporabnikov.
  • Popoln nadzor: spremljanje vseh varnostnih dogodkov na računalnikih in v omrežju prek ene nadzorne plošče.
  • Napredno odkrivanje: iskanje anomalij s pomočjo umetne inteligence.
  • Samodejna obravnava: pravočasno samodejno odzivanje na varnostne dogodke in učinkovito odpravljanje posledic.
  • Uporabniku prijazno: namestitev in posodabljanje brez prekinjanja dela uporabnika; visoka stopnja zaščite ne vpliva na hitrost delovanja računalnikov.
  • Podpora in odzivanje 24/7: vključena neprekinjena podpora Cynetove ekipe za takojšnje ukrepanje.

Izziv

Podjetje Competo je v Sloveniji ena vodilnih agencij za iskanje in selekcijo kadrov. Izvajajo analize delovnega mesta ter iskanje, selekcijo in spremljanje kandidatov, pri čemer nastaja ogromno občutljivih osebnih podatkov. Poleg raziskav, ki so namenjene pridobivanju najboljših kadrov, izvajajo analize mikro okolja in uvajalni coaching za vodilna delovna mesta, s čimer zajemajo tudi poslovno kritične informacije.

Matic-Vošnjak-2_sml
Matic Vošnjak, direktor podjetja Competo

“Smo podjetje z nekaj deset sodelavci, a je celotna varnost zaradi upravljanja z občutljivimi podatki zelo pomembna. Pri našem poslu sta zaupanje naročnika in diskretnost ključnega pomena,” je dejal Matic Vošnjak, direktor podjetja Competo.

V podjetju so se zavedali, da bi morebitna kraja prijavnih podatkov za aplikacije pomenila veliko poslovno težavo. Poleg tega je vzpostavitev prilagodljivega hibridnega načina dela zahtevala vzpostavitev dodatnih varnostnih mehanizmov. Da bi bolje obvladovali varnostna tveganja, so tudi naročili varnostni pregled informacijskega sistema. Kljub temu, da resnih varnostnih incidentov še niso doživeli, je pregled odkril določene ranljivosti tako pri zaščiti končnih točk kot pri varnosti računalniškega omrežja in pri oddaljenem dostopanju.

Ker interne ekipe za informatiko nimajo, je koordinator za informacijske tehnologije iskal celovito rešitev, ki bi ga razbremenila zamudnih nalog nadziranja informacijskega sistema z različnimi ločenimi rešitvami, pravočasnega ukrepanja v primeru varnostnih dogodkov in učinkovitega odpravljanja posledic incidentov.

Rešitev

»Ob ogledu rešitve Cynet 360 smo ugotovili, da zagotavlja hitro in natančno odkrivanje ter preprečevanje varnostnih incidentov ter s celovitim pokrivanjem bistveno zmanjšuje varnostna tveganja. Za uvedbo smo se odločili praktično takoj,« je dejal Vošnjak. Glavna prednost rešitve Cynet je za Vošnjaka odprava  različnih in nepovezanih varnostnih rešitev, s čimer sta se bistveno zmanjšala tako obseg dela kot tudi število napačno zaznanih varnostnih dogodkov, s katerimi bi se moral ukvarjati. Dodatno ga je navdušila kakovost in natančnost odkrivanja varnostnih dogodkov ter prepoznavanje še nepoznanih groženj ter možnost samodejnega odzivanja na dogodke in njihova forenzična analiza.

Višja raven kibernetske varnosti

Pred uvedbo celovite kibernetske varnostne rešitve Cynet 360 so na osebnih računalnikih uporabljali enega od uveljavljenih protivirusnih programov in požarni zid, ki ga je vzdrževal zunanji ponudnik. Pri svojem delu uporabljajo oblačne aplikacije, kot so Microsoft 365, Teams in SharePoint ter sisteme za vodenje projektov, načrtovanje virov ter spremljanje kandidatov, zato je bil eden ključnih poudarkov pri iskanju rešitve zaščita omrežnega prometa, še posebej pri oddaljenem delu. Poleg tega uporabljajo še lastno razvito aplikacijo za komunikacijo s kupci, v oblaku pa izvajajo tudi postopke kadrovskih testiranj in meritev.

“Nam je pomembno, da strankam poleg kakovostnih kadrov zagotavljamo popolno diskretnost. Obdelujemo zelo veliko osebnih podatkov in veliko je občutljivih. Naš informacijski sistem moramo zato nenehno nadgrajevati in biti proaktivni pri zaščiti podatkov strank. V Cynetu smo videli bistven korak naprej k večji kibernetski varnosti, saj zagotavlja celovito zaščito,” je povedal Vošnjak.

Vlaganja v višjo raven informacijske varnosti so v kadrovskem podjetju, kot je Competo, pravzaprav nujno potrebna. Ne samo, da iščejo najboljše kadre, ampak se ukvarjajo tudi z razvojem ključnih kadrovskih procesov, kot so sistematizacija delovnih mest, plačni modeli, sistemi nagrajevanja, napredovanj in nasledstev, uvajanje novih sodelavcev ter prenehanja delovnih razmerij.

Zaupanje v lastno varnost

Vošnjak posebno koristi vidi v nadzorni plošči, saj imajo z uvedbo Cyneta tudi sami pregled nad varnostnim stanjem. Na osnovi informacij iz Cyneta skupaj z zunanjim izvajalcem odpravljajo ugotovljene ranljivosti in s pomočjo Cyneta pripravljajo različne preventivne ukrepe. Kot ugotavlja Vošnjak, ponuja Cynet celovito zaščito pred kibernetskimi napadi, vključno z bistveno bolj učinkovito zaščito pred izsiljevalskimi virusi. Ogrožene osebne računalnike na primer ob morebitni okužbi samodejno izolira in prestavi v karanteno.

Cynet 360 ponuja podroben vpogled v varnost informacijskega sistema podjetja z enega mesta z možnostjo nastavljanja postopkov odzivanja za posamezne varnostne dogodke. S tem je mogoče avtomatizirati večino postopkov odzivanja, tako da se lahko informatik ukvarja samo še z resnejšimi grožnjami. “Zame je pomembno, da imam na enem mestu popoln pregled nad dogajanjem v informacijskem sistemu, da lahko vidim varnostno stanje posameznega računalnika in tudi kaj s tem narediti. Glede na to, da v podjetju nimamo lastne ekipe IT-strokovnjakov, nam Cynet 360 odlično izpolnjuje zahteve v zvezi z zagotavljanjem kibernetske varnosti,” je še dodal Vošnjak.

Dobrodošla lastnost je tudi nevidnost sistema za uporabnike, ki kljub izboljšani zaščiti spremembe pri svojem delu ne čutijo. Sama namestitev in posodabljanje lokalnega klienta na delovnih postajah se namreč izvaja samodejno in oddaljeno, uporabniki pa tudi niso več obremenjeni z varnostnimi opozorili.

Analitika vedenja uporabnikov v Cynetu odkriva anomalije pri uporabi informacijskega sistema izven delovnega časa, ki jih v primeru kritičnih incidentov obravnava in razreši ekipa Cynetovega globalnega varnostno-operativnega centra. Ta je v pripravljenosti 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

Za več informacij in za morebitni preizkus rešitve Cynet 360 stopite v stik s podjetjem CREAplus.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CREAplus d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CREAplus d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

creaplus_logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CREAplus d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več

NOMISCOM, Simon Šebjanič s.p.

Kupšinci 31, 9000 Murska Sobota, Tel: 031 650 787

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več