Računalništvo, telefonija
09.06.2017 13:49
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Popoln 3D tiskalnik

Popoln 3D tiskalnik
Popoln 3D tiskalnik

Plastika Trček je družinsko proizvodno podjetje, ki se že od leta 1974 ukvarja s predelavo termoplastov, elastomerov in silikonske gume. Izdelujejo različne profile in cevi iz materialov, kot so: PVC, PP, PE, PS, PA, EVA, PMMA, PU, ABS, TPE ter silikonske gume.


Svojim strankam nudijo kompletno storitev od izdelave orodja do končnega izdelka in tudi svetujejo pri izbiri materiala. Pri svojem poslovanju stremijo h kakovostnim proizvodnim procesom, ki zagotavljajo kakovostne končne produkte. Nenehno nadgrajujejo svoje znanje in pri svojem delu uporabljajo najnovejšo tehnologijo, s katero izpolnjujejo tudi mednarodne standarde. Med njihovimi produkti izstopa 3D tiskalnik IRA3D Poetry4, ki s svojim atratktivnim črno-rdečim dizajnom navduši že na prvi pogled, namenjen pa je tako profesionalni kot tudi amaterski uporabi.

Za profesionalce in amaterje

Tiskalnik Poetry4 je opremljen z najsodobnejšo tehnologijo, hkrati pa zelo preprost za uporabo. Ena od njegovih najpomembnejših funkcionalnosti je tehnologija FHD oziroma Fast Layer Deposition. Ta omogoča kreiranje izdelkov tako, da nanaša različne sloje plastičnih filamentov drugega na drugega. Pri tem je tiskalnik zelo hiter, saj lahko doseže tudi hitrost nanašanja 400 mm/s in tako predstavlja popolno orodje za kreiranje prototipov, vzorcev, obsežnejših projektov in končnih proizvodov. Pri doseganju tega pa mu pomagajo tudi perfektno izdelani zobniki in novo razvite specialne matične plošče z ARM Cortex procesorjem in programsko opremo Piranha, ki uporabnikom omogoča nastavljanje približno 50 parametrov na matični plošči.

Ker je čas denar, je bil Poetry4 izdelan tako, da zmanjšuje čas izdelave, vendar hkrati ponuja najboljše možne rezultate. Inovativni tiskalnik dela bistveno hitreje od standardnih 3D tiskalnikov na trgu in je bil izdelan tako, da omejuje število dejavnikov, ki lahko vplivajo na izdelavo predmeta, zmanjšuje tresljaje na minimum in lepi sloje materiala do 15 mikronov debeline (0,015 mm). Material pri tem spreminja v gladko, enotno površino in izjemno natančne detajle. Močnejši sistem obvladuje gibanje glave tiskalnika za 1/32 stopenj in omogoča dvojno natančnost v primerjavi s standardi na tržišču.

Univerzalna uporaba

Zahvaljujoč novi glavi Snap je “vsestranskost” ena od besed, tesno povezanih s tiskalnikom Poetry4. Struktura glave je izdelana tako, da zagotavlja stabilnost in zmanjšuje vibracije med tiskanjem, ventilacija je bolj usmerjena proti področju ekstruzije in dovoljuje natančnejše rezultate in natančnejše odreze. Tiskalnik je opremljen z dvojnim ekstruderjem, izboljšanim s pomočjo sistema Soluble Support, ki omogoča tiskanje kompleksnih projektov iz materialov, ki so topni celo v vroči vodi.

Vsestranskost tiskalnika pa se kaže tudi v tem, da lahko z njim tiskate predmete iz več kot 20 različnih materialov. Na voljo imate pester izbor Poetry filamentov, ki vključuje klasične, topne, arhitekturne, poskusne in kovinske filamente, poleg tega pa je tiskalnik kompatibilen tudi z drugimi materiali na tržišču.

Še ena odlika tiskalnika Poetry4 pa je njegova povezljivost. Ne samo, da je opremljen s karticami SD in USB vmesnikom, ampak podpira tudi povezovanje na Wi-Fi omrežje. To pomeni, da ga je vedno mogoče upravljati neposredno ali preko mrežne povezave z uporabo kateregakoli brskalnika.

Filamenti za 3D tiskalnike

V ponudbi podjetja Plastika Trček pa najdete tudi filamente za 3D tiskalnike, ki so osnova za kakovostno tiskanje tridimenzionalnih predmetov. Osnovni gradniki za izdelavo 3D tiskovin se danes uporabljajo v različnih oblikah. PLA in ABS termoplasti so najpogosteje uporabljeni gradniki, najdemo pa tudi takšne, ki uporabljajo kovino, les, karbon in druge filamente.


Prijavi napako v članku