Računalništvo, telefonija
02.08.2016 13:05

Deli z drugimi:

Share

Poglejte dokaz, da novi iPhone ne bo imel klasičnega priključka za slušalke!

Klasičnemu priključku za slušalke so nedvomno pisani zadnji dnevi.
Klasičnemu priključku za slušalke so nedvomno pisani zadnji dnevi.

O Applovem pametnem mobilnem telefonu iPhone 7 je bilo v zadnjih nekaj mesecih povedanega že veliko, saj naj bi ga računalniški gigant ponudil v predprodajo že 9. septembra (bit.ly/iPhone-7-9), na prodajne police trgovin pa bo novost zašla 16. septembra. Zaradi velikega zanimanja javnosti je o novosti na splet pricurljala že marsikatera govorica, in sicer tako o »navadnem« modelu iPhone 7 kot o večji različici iPhone 7 Plus. Med vsemi pa vsaj trenutno najbolj buri duhove klasični 3,5-milimetrski priključek za slušalke, ki naj bi se mu podjetje Apple v celoti odpovedalo.

Dodatno olje na ogenj glede govoric o dokončni upokojitvi klasičnega 3,5-milimetrskega priključka za slušalke s predstavitvijo telefona iPhone 7, pa je pred kratkim prilil uporabnik spletnega portala YouTube s psevdonimom Tinh tế. Ta je namreč objavil videoposnetek, ki prikazuje adapter oziroma vmesnik za povezavo klasičnih slušalk s priključkom Lightning. Ta vmesnik bodo morali kupiti vsi lastniki zdajšnjih modelov pametnega mobilnega telefona iPhone, v kolikor bodo želeli obstoječe slušalke uporabljati v navezi s prihajajočim telefonom iPhone 7.

Zanesenjaki spletnega portala 9to5Mac so za nameček objavili, da bo adapter oziroma vmesnik za povezavo klasičnih slušalk s priključkom Lightning že vključen v paketu z novim iPhonom. Mnogi so sicer prepričani, da temu ne bo tako, saj naj bi si podjetje Apple na ta račun obetalo dodaten zaslužek, in sicer na enak način, kot je to pred leti storilo s prehodom na priključek Lightning. Možnost uporabe vmesnika Lightning za poslušanje glasbe pa bo seveda mogoče le v navezi z mobilnim operacijskim sistemom iOS 10, ki bo septembra predstavljen skupaj s telefonom iPhone 7.


Prijavi napako v članku