Računalništvo, telefonija
22.09.2004 09:04

Deli z drugimi:

Share

Planet 9 z novim direktorjem

Podjetje Planet 9, ki pripravlja vsebine in storitve Mobitelovih portalov Planet in Pinkponk, je od ustanovitve vodil Branko Čakarmiš, nekdanji programski direktor na Pro Plus in novi generalni direktor hrvaške Nova TV. Direktor podjetja Planet 9 bo postal Tomi Šefman. Pred prihodom na Planet 9 je bil zaposlen kot direktor podjetja ELAN Bikes in vodja financ v podjetju Hermes SoftLab. Tomi Šefman se je šolal na Wharton School of Business na Univerzi v Pennsylvaniji ter v francoskem Fontainebleau (INSEAD), kjer je pridobil naziv MBA.

Kot prvi mož podjetja Planet 9 bo vodil izkušeno ekipo sodelavcev, ki skrbijo za vsebine in storitve portalov Planet in Pinkponk. Mobitelov multimedijski portal Planet je naletel na izredno ugoden odziv na trgu, njegova uporaba pa je presegla pričakovanja. Planet obiskuje že več kot 539.000 Slovencev in Slovenk, kar predstavlja eno najvišjih stopenj uporabe na svetu. Ob bližnjem komercialnem zagonu Mobitel UMTS so pred ekipo Planeta novi izzivi, saj bodo s storitvami in vsebinami predstavljali široke potenciale in vedno večje zmogljivosti mobilnih telekomunikacij tretje generacije.

Portal Planet je postal tudi uspešen izvozni artikel družbe Mobitel, zanj vlada zanimanje med mnogimi mobilni operaterji. Mednarodne poslovne izkušnje Tomija Šefmana bodo pri poslih na tujih trgih dobrodošle.


Prijavi napako v članku