Računalništvo, telefonija
24.06.2013 14:23
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pisarniški paket LibreOffice 4.0.4 z boljšo podporo za Office

Organizacija Document Foundation je najavila razpoložljivost nove različice brezplačnega pisarniškega paketa LibreOffice, ki prinaša boljšo združljivost z Officem. Programerji so pri novosti odpravili tudi več kot sto bolj ali manj kritičnih programskih hroščev in izboljšali varnost.
Pisarniški paket LibreOffice 4.0.4 vas zagotovo ne bo razočaral!
Pisarniški paket LibreOffice 4.0.4 vas zagotovo ne bo razočaral!

Programerji organizacije Document Foundation so najavili razložljivost nove različice brezplačnega pisarniškega paketa LibreOffice, ki je na voljo uporabnikom operacijskih sistemov Windows, Linux in OS X. Pisarniški paket LibreOffice 4.0.4 je opazno zanesljivejši in bolj odziven v primerjavi s predhodnikom, saj so programerji odpravili več kot 100 programskih hroščev. Novost je pričakovano opremljena tudi z nekaterimi novimi funkcijami pisarniškega paketa LibreOffice 4.1, ki bo na voljo za prenos konec julija.

Med vidnejšimi novostmi brezplačnega pisarniškega paketa LibreOffice 4.0.4 velja izpostaviti predvsem možnost vključevanja datotek s pisavami znotraj elektronskih dokumentov ter izboljšano podporo za dokumente izdelane z Microsoftovim pisarniškim paketom Office, in sicer z urejevalnikom besedil Word (DOC in DOCX), urejevalnikom preglednic Excel (XLS in XLSX) in urejevalnikom predstavitev PowerPoint (PPT in PPTX). Seznam vseh izboljšav je na voljo s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/KpquW. Nov pisarniški paket LibreOffice 4.0.4 je brezplačno že na voljo za prenos, in sicer na spletni povezavi http://goo.gl/yF9zG. Novost je bila pričakovano prevedena tudi v slovenski jezik (http://goo.gl/fbxTO).


Prijavi napako v članku