Računalništvo, telefonija
09.02.2016 12:11
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

POPCORN Time alternativa – Piratski zaliv z lastno storitvijo pretočnega videa v brskalniku

Storitev Torrent Time je prevzela mesto nekdaj zelo priljubljene storitve za pretočni video Popcorn Time.
Storitev Torrent Time je prevzela mesto nekdaj zelo priljubljene storitve za pretočni video Popcorn Time.

Storitev Popcorn Time je med ljubitelji filmov hitro postala izjemno priljubljena, saj je uporabniku zagotavljala preprost dostop do filmskih užitkov prek omrežja P2P oziroma BitTorrent, čeprav je bila vsebina vsaj z vidika avtorskih pravic bolj ko ne sporna. Zaradi priljubljenosti storitve Popcorn Time je bilo seveda le še vprašanje časa, kdaj bo ta doživela klavrni konec zaradi varuhov avtorskih pravic. Ker se upravljavci Piratskega zaliva s tem nikakor niso mogli sprijazniti, so zavihali rokave in pripravili kar lastno spletno storitev za pretočni spletni video.

Storitev Piratskega zaliva za pretočni video se imenuje Torrent Time in je na voljo kot dodatek za spletni brskalnik. Trenutno so podprti vsi vodilni spletni brskalniki (Firefox, Chrome in Internet Explorer) znotraj operacijskih sistemov Windows in MacOS. Filmski posnetek uporabnik poišče kar na spletnem portalu The Pirate Bay in za ogled klikne na povezavo STREAM IT! Novost je trenutno še v poskusni fazi, a dela brezhibno, ni pa (še) na voljo za vse vsebine.

Podprto je seveda tudi pretakanje na TV prek rešitev Chromecast, DLNA in Airplay, poleg pa so dodani še samodejni podnapisi.


Prijavi napako v članku