Računalništvo, telefonija
18.12.2014 06:26

Deli z drugimi:

Share

Pametni zasloni za večjo varnost med vožnjo

Pametni zasloni naj bi pripomogli k večji varnosti tako voznikov kot drugih udeležencev v prometu.
Pametni zasloni naj bi pripomogli k večji varnosti tako voznikov kot drugih udeležencev v prometu.

Računalniška tehnologija v zadnjih letih vse bolj prodira tudi na področje avtomobilske industrije. Avtomobili namreč že dolgo niso več zgolj kup železja na štirih kolesih, ampak se tako v njihovi notranjosti kot zunanjosti nahajajo številne napredne tehnologije, ki vožnjo z avtomobilom delajo vse bolj udobno in varno. Zaradi tega so se pri britanskem proizvajalcu prestižnih avtomobilov Jaguar ogreli za sodobne upogljive in oblikovno prilagodljive pametne zaslone, s katerimi naj bi pričeli opremljati njihove avtomobile višjega cenovnega razreda.

Uporaba pametnega zaslona »360 Virtual Urban Windscreen« naj bi močno pripomogla k večji varnosti, saj naj bi bil ta »vgrajen« celo v strešne stebričke vozila in tako odpravil tako imenovane mrtve kote. Poleg tega naj bi v navezi z naprednim računalniškim sistemom voznikom prikazoval koristne informacije kar neposredno na vetrobranskem steklu, kot na primer pešec, ki prečka cesto, obvestila o prostih parkirnih mestih, podatek o tem, kam mora voznik zaviti in tako naprej. Čeprav je pametni zaslon »360 Virtual Urban Windscreen« trenutno še vedno v fazi prototipa so pri britanskem proizvajalcu prestižnih avtomobilov Jaguar prepričani, da bi novost lahko zaživela še pred koncem naslednjega leta.

Kako se inovativna tehnologija »360 Virtual Urban Windscreen« britanskega proizvajalca prestižnih avtomobilov Jaguar obnese v praksi pa si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi bit.ly/Virtual-Urban-Windscreen.


Prijavi napako v članku