Računalništvo, telefonija
04.11.2020 05:58
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni mobilni telefoni bodo s tem zaslonom lahko postali tablice

Velikost pametnih mobilnih telefonov bomo lahko kmalu povsem prilagajali našim potrebam.
Velikost pametnih mobilnih telefonov bomo lahko kmalu povsem prilagajali našim potrebam.

Upogljivi zasloni vse bolj burijo domišljijo uporabnikov namiznih in prenosnih računalnikov, zato so se pri podjetju TLC odločili, da zanje pripravijo namenski prikazovalnik slik. Ti so namreč uspeli pripraviti prvi upogljiv zaslon, ki po diagonali meri kar 43,2-centimetrov oziroma 17-palcev. Glavna prednost novega zaslona OLED pa je v tem, da ga lahko brez poškodb zavijemo v rolo, ki v debelino meri le nekaj centimetrov.

Novi zaslon podjetja TLC bi omogočil izdelavo nadvse pametnih mobilnih telefonov. V »zaprtem« položaju bi ti lahko bili komajda večji od klasičnim mobilnih naprav, v raztegnjenem načinu pa bi pridobili prikazovalno površino enako tabličnemu računalniku. Nove delujoče prototipe nadvse zanimivega zaslona je podjetje TCL že predstavilo v okviru konference DTC 2020. To v praksi pomeni, da bi lahko prve telefone s povsem upogljivim zaslonom OLED lahko ugledali na prodajnih policah trgovin že v teku naslednjega leta.

Do tedaj pa se bo treba »zadovoljiti« s televizorjem podjetja LG z upogljivim zaslonom OLED, ki v diagonalo meri kar 165 centimetrov oziroma 65 palcev in se, ko ga ne uporabljamo, preprosto “zavije” v za to namenjen prostor. Tu gre za velik korak v primerjavi s konkurenco, ki kupcem še vedno ponuja “ogromne” televizorje s klasično tehnologijo. Prednost televizorja LG s prodajno oznako RX je tudi v tem, da se ga lahko uporablja za prikazovanje informacij kot so čas, vremenska napoved, novice in osnovne informacije o navideznih pomočnikih. Zaslon je mogoče le delno “odviti”, tako da je viden le njegov zgornji del.

Pametni upogljivi televizor LG RX je trenutno naprodaj le v Južni Koreji. Novost pričakovano ni poceni. Zanjo je namreč treba trenutno odšteti kar preračunanih 75.000 evrov. Trenutno še ni podatkov o tem, kdaj bo trenutno zdaleč najbolj zanimiv televizor mogoče kupiti tudi pri nas.


Prijavi napako v članku