Računalništvo, telefonija
24.06.2014 14:18

Deli z drugimi:

Share

OneDrive podvojil količino brezplačnega prostora!

Microsoft je več kot podvojil količino prostora, ki je na voljo preko storitve OneDrive. Če ste poleg tega tudi uporabnik paketa Microsoft 365, se je vaš paket povečal iz 25 GB na neverjetnih 1 TB.
OneDrive podvojil količino brezplačnega prostora!
OneDrive podvojil količino brezplačnega prostora!

Kam shranite vse te selfije? V oblak, seveda. Ampak ko pomislimo na količino prostora, ki ga zavzamejo samo slike in videoposnetki, hitro dobimo glavobol. Poleg Dropboxa in Google Drivea je tukaj še Box in podobni, ki danes že nudijo brezplačen in dodatno plačljiv oblačni prostor.

Konkurenca hitro raste in Microsoft želi biti na prvem mestu, saj planirajo kar podvojiti brezplačen prostor iz trenutnih 7 GB na 15 GB, kot imajo danes že na voljo pri konkurčnem Google Driveu. Spremembe bodo tukaj že v juliju.

Uporabniki Officea 365 lahko po novem pričakujejo celo do 1 TB velik bazen podatkov. Tudi cene so že znane. Za 1 TB, za uporabnike Office 365 Home, Microsoft onkraj luže zahteva preračunanih 6,99$ na mesec oziroma v Veliki Britaniji za 5,99 funtov. Za 5 uporabnikov se cena dvigne na 9,99$ na mesec, oziroma na 7,99 funtov.

Microsoft je tudi znižal cene za uporabnike, ki ne uporabljajo Officea. Za njih je na voljo 100 GB za 1,99$ na mesec napram prejšnjim 7,49$. Tudi cene za 200 GB je Microsoft že znižal iz 11,49$ na 3,99$. Cene stopijo v veljavo s prihodnjim mescem.

Medtem spletna hramba Box ponuja 10 GB brezplačno, Dropbox pa ostaja na skromnih 2 GB (kar lahko znatno povečate s povabilom prijateljev).


Prijavi napako v članku