Računalništvo, telefonija
31.08.2012 09:32
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Okrogla miza ZITex 2012

ZITex okrogla miza 2012
ZITex okrogla miza 2012

V torek 28.8.2012 se je odvijala okrogla miza ZITex 2012, na kateri se je predstavilo nekaj uspešnih slovenskih podjetij, ki odlično poslujejo tudi v tujini. Dotaknili so se nekaterih aktualnih problemov, s katerimi se soočajo slovenska podjetja v tujini, debata pa je tekla tudi o problematiki »uhajanja« mladih možganov na tuje trge dela.

O združenju ZITex

ZITex je združenje slovenskih podjetij, ki imajo vsaj eno skupno točko – izvozno orientirana prodaja in produkti. Vsa ZITex podjetja so v tujino že zakorakala in sedaj tam gradijo svojo znamko in ugled. Glavni namen združenja ZITex je omogočiti čim boljšo podporo novim podjetjem, ki bi svoje poslovanje radi razširili v tujino in obstoj starejših podjetij na tujem trgu.

“Zelo sem vesel da smo vspostavili strateško sodelovanje z “Računalniškimi novicami” saj želimo, da se za naše aktivnosti sliši v “deveto vas”. Računalniške novice kot strateški medijski partner so z svojim “multichannel” pristopom odličen partner in upam da bomo tudi mi njim lahko odprli “mednarodno dimenzijo na katero se pripravljajo.” Je povedal g. Tone Stanovnik, predsednik združenja ZITex.

Podpora je novim članom zagotovljena na področjih, kot so vstopanje na tuje trge, vzpostavljanje mednarodnih povezav in izvedb projektov v tujini, pridobivanje različnih virov financiranja in vzpostavljanje boljšega poslovnega okolja za izvoz slovenskih IKT proizvodov in storitev.

Pomoč je zagotovljena tudi pri uveljavljanju slovenskega IKT sektorja kot gonilne sile slovenskega izvoza pri združevanju domačih podjetij in njihovem skupnem nastopu na tujih trgih.

ZiTex je torej stična točka slovenskih razvojno in izvozno usmerjenih IKT podjetij, ki si prizadevajo za dvig konkurenčnosti in internacionalizacijo slovenskega IKT sektorja.

Strateško medijsko partnerstvo

Z veseljem sporočamo, da smo letos tudi pri Računalniških novicah pripomogli k boljši prepoznavnosti celotnega zdruštva ZITex, kot tudi posameznih podjetij v združenju. Z naše strani lahko pričakujete še več novic o uspešnih zgodbah slovenskih podjetij v tujini.


Prijavi napako v članku