Računalništvo, telefonija
11.02.2005 10:41
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Odstop Carly Fiorina, predsednice uprave Hewlett-Packard

Upravni odbor podjetja HP je sporočil, da je Carleton S. Fiorina odstopila s položaja predsednice in izvršne direktorice podjetja. Za novega izvršnega direktorja je bil za prehodno obdobje imenovan finančni direktor Robert P. Wayman. Na položaj predsednice uprave je bila imenovana Patricia C. Dunn, ki je od leta 1998 v podjetju zaposlena kot direktorica.

“Carly Fiorina je v HP prišla, da bi poživila podjetje. Imela je strateško vizijo in uresničila je načrt, ki je HP-ju omogočil zmagovati na trgu. Carly se zahvaljujemo za njeno pomembno vodilno vlogo v preteklih šestih letih in pričakujemo, da bomo pospešili izvajanje strategije podjetja,” je povedal Dunn v imenu odbora.

“Čeprav obžalujem različna mnenja o izvajanju strategije, spoštujem odločitev odbora,” je povedala Fiorina. “HP je čudovito podjetje in vsem zaposlenim želim veliko uspeha v prihodnosti.”

Odbor bo takoj pričel z iskanjem novega izvršnega direktorja. Wayman, ki je v podjetju zaposlen že 36 let, bo ob opravljanju dolžnosti izvršnega direktorja zadržal tudi svoje zadolžitve finančnega direktorja. Podjetje ne namerava izvajati strukturnih sprememb ali zamenjav v vodstvu podjetja.


Prijavi napako v članku