Računalništvo, telefonija
16.06.2018 17:32

Deli z drugimi:

Share

Odslej lahko kupujemo stvari, ki se pojavljajo na Instagram Stories

Odslej lahko kupujemo stvari, ki se pojavljajo na Instagram Stories
Odslej lahko kupujemo stvari, ki se pojavljajo na Instagram Stories

Instagram se je odločil za velik korak naprej, in sicer bo podjetjem odslej omogočal, da v “Zgodbe” postavljajo povezave, preko katerih lahko potem sledilci direktno kupujejo predmete. Nova lastnost bi znala pritegniti marketingarje, ki bi sicer več denarja porabili za televizijo, Snap ali YouTube. Od torka naprej lahko nekateri prodajalci, med katerimi so tudi Adidas, Aritzia in The Kooples označijo produkte in jih s povezavami direktno povežejo na trgovine. Uporabnikom Instagrama tako v nobenem trenutku ni potrebno zapustiti aplikacije, saj lahko nakup opravijo direktno na Instagramu.

Nakupovalna funkcija postane še bolj zanimiva, ko pomislimo na potencial uporabe v Instagram videih. Glede na to, da Instagram resno razmišlja, da bi podaljšal dolžino videov, ki jih lahko objavimo, bi nakupovanje lahko postalo še kako pomemben segment uporabe družbenega omrežja. Povsem realno si lahko zamislimo, kako nekega dne gledamo Instagram zgodbe in vidimo super majico, ki jo eden od akterjev s ponosom nosi, mi pa preprosto kliknemo na njo in jo kupimo.

Kljub temu, da so “nakupovalni linki” trenutno za uporabo še brezplačni, se zna zgoditi, da v primeru zanimanja in dobrega odziva uporabnikov, marketingarji začnejo vlagati vse več denarja v ta segment. Ta “click-to-shop” lastnost bi lahko kupce veliko bolj pritegnila kot klasično TV oglaševanje na primer. Instagram ima trenutno 800 milijonov dnevno aktivih uporabnikov – Instgram Stories pa 300 milijonov. Še posebej je lastnost popularna med mladimi, starimi med 18 in 24. Instagram bi tako lahko postal nov kanal za nakupovanje in prav zanimivo bo pogledati, kakšne bo odgovor konkurence, če odgovor sploh bo, glede na to, da je Instagram trenutno eno najbolj popularnih družbenih omrežih na sploh.


Prijavi napako v članku