Računalništvo, telefonija
22.11.2017 13:46

Deli z drugimi:

Share

Odlična novica za uporabnike telefonov OnePlus 3 in 3T!

OnePlus 3 in OnePlus 3T sta dobila možnost uradne nadgradnje na Android 8.0 Oreo.
OnePlus 3 in OnePlus 3T sta dobila možnost uradne nadgradnje na Android 8.0 Oreo.

Pri podjetju OnePlus so nedavno predstavili pametni mobilni telefon OnePlus 5T, ki je poleg všečne oblike prinesel še zmogljivo strojno opremo, ki bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim opravilom. Glavna odlika novosti je nedvomno kakovostni zaslon AMOLED Full Optic, saj se lahko pobaha s kar 15,2-centimetrsko diagonalo, ločljivostjo 2.160 x 1.080 slikovnih točk, razmerjem stranic 18 proti 9 in zaščitnim steklom Gorilla Glass 5. Tudi za ostalo strojno opremo je bilo odlično poskrbljeno, saj ta obsega procesor Qualcomm Snapdragon 835 frekvence 2,45 gigahercev, sistemski pomnilnik kapacitete šest gigabajtov oziroma osem gigabajtov (odvisno od različice) ter vgrajeni pomnilnik s 64 gigabajti oziroma 128 gigabajti prostora.

Čeprav je prodajna strategija podjetja OnePlus sedaj bolj kot ne usmerjena le v model 5T, njegovi programerji na srečo niso pozabili na lastnike starejših naprave OnePlus 3 in OnePlus 3T. Ti so namreč za te naprave pripravili poskusno različico najnovejšega mobilnega operacijskega sistema Android, in sicer različico 8.0 ali bolje poznano kot Android 8.0 Oreo. Novost bodo uporabniki preizkušali nekaj mesecev, kar pomeni, da bo končna različica novosti običajnim uporabnikom telefonov OnePlus 3 in OnePlus 3T na voljo za prenos na začetku naslednjega leta.

Novi mobilni operacijski sistem OxygenOS, ki bo temeljil na osnovi Androida 8.0 bo uporabnikom prinesel izboljšano porabo električne energije, kar seveda posledično pomeni daljše delovanje mobilnih naprav. Pri tem seveda ne gre spregledati niti urejanje obvestil glede na kategorije, kar pomeni, da različne aplikacije lahko uporabniku pošiljajo obvestila o podobnih stvareh in da ista aplikacija lahko ponuja obvestila iz različnih kategorij. Tu izstopa tudi možnost »slike v sliki«, ki bo uporabniku omogoča gledanje videoposnetkov medtem ko upravlja z drugimi aplikacijami na isti mobilni napravi. Uporabniki telefonov OnePlus 3 in OnePlus 3T. Seveda ne bodo prikrajšani niti za nekoliko prirejen grafični vmesnik.


Prijavi napako v članku