Računalništvo, telefonija
28.09.2016 09:14

Deli z drugimi:

Share

Oakleyjeva pametna očala, ki postanejo vaš osebni trener

Oakleyjeva pametna očala, ki postanejo vaš osebni trener
Oakleyjeva pametna očala, ki postanejo vaš osebni trener

Oakley, hčerinsko podjetje italijanske Luxottice, ki razvija, oblikuje in proizvaja športno opremo in “lifestyle” pripomočke kot so sončna očala, smučarska očala, ure, nahrbtnike, obutev in ostale dodatke, sedaj vstopa na trg nosljive tehnologije. Radar Pace pametna, športna sončna očala, ustvarjena v sodelovanju z Intelom, v kratkem prihajajo v trgovine po vsem svetu.

Kaj je torej tako posebnega na očalah Radar Pace? Začetna cena očal bo v ZDA 399 eur, tam bodo očala tudi najprej na voljo (poleg drugih držav, ki pa še niso znane), in sicer od 1. oktobra naprej. Očala so tehnološko zelo napredna saj vsebujejo par snemljivih slušalk, tri mikrofone in številne senzorje – akselerometer, giroskop, barometer in senzor vlage. Po pisanju portala Wareable, naj bi Intel očala Radar Pace opremil s čipom “Curie”.

Uporabnik očal Radar Pace nadzira delovanje naprave preko Intelovega Real Audio sistema. Možna je celo interakcija s Siri ali Google Voice-om, če pa začnemo naša navodila z “OK Radar”, potem lahko dostopamo do informacij o predvideni vadbi za ta dan in podatkov o srčnem utripu (vendar za to potrebujemo ekran neke “tretje” naprave). Seveda pa tako kot je to značilno za vsak kos nosljive tehnologije, tudi očala Radar Pace za popolno uporabniško izkušnju potrbujejo kompatibilno iOS in Android aplikacijo, v katero uporabnik vnaša osebne dosežke in ureja vadbe. Dotična pametna očala bi naj čez čas bila kompatibilna tudi z ostalimi fitnes aplikacijami in napravami, Oakley pa cilja predvsem na športnike. Ali so ta očala primerna za popolne amaterje? Oakley pravi, da so, kajti uporabniški vmesnik ni prezahteven za uporabo.

Kot privlačno dodatno funkcijo se splača omeniti predvajanje glasbe iz uporabnikovega pametnega telefona, preko Bluetooth povezave ter sprejemanje klicev. Radar Pace očala omogočajo “touch sensitive” nadzor in glasovni nadzor, ki oba poenostavita interakcijo z očali. Velika konkurenčna prednost očal je izgled, ki takole na prvi pogled spominja na navadna Oakleyjeva očala, katerih leče lahko uporabnik menjava po želji in potrebi. Ravno na “normalnost” izgleda bi naj po mnenju Oakleyja močno vplivala na upeh pametnih očal Radar Pace.


Prijavi napako v članku