Računalništvo, telefonija
06.12.2018 06:10

Deli z drugimi:

Share

Nvidia presenetila z igričarsko grafično kartico brez primere

Grafična kartica Nvidia Titan RTX bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam!
Grafična kartica Nvidia Titan RTX bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam!

Pri podjetju Nvidia so svojo ponudbo grafični kartic razširili z novo družino grafičnih kartic, ki ji je bila dodeljena oznaka Titan RTX. Tu gre za najzmogljivejšo grafično kartico družine RTX, ki je celo zmogljivejša od najzmogljivejših modelov družine Ti. Ta je namreč opremljena s kar 73 grafičnimi jedri družine Turing RT in 4.608 CUDA jedri, najzmogljivejša grafična kartica RTX doslej pa je bila opremljena z zgolj štirimi grafičnimi jedri družine Turing RT in 2.080 CUDA jedri.

Grafična kartica Nvidia Titan RTX je opremljena tudi z vejo količino sistemskega pomnilnika in sicer s kar 24 gigabajti. Tu gre za pomnilnik vrste GDDR6, ki upravlja s podatki pri frekvenci 7.000 megahercev in zagotavlja pasovno širino hitrosti 672 gigabajtov na sekundo. Grafično jedro (TU102) pa podatke preračunava pri frekvenci 1.350, v pospešenem načinu delovanja pa pri frekvenci 1.770 megahercev. Ta se aktivira v primeru, da se zahteva visoka grafična zmogljivost.

Nadvse zanimiva grafična kartica Nvidia Titan RTX ima za povezovanje z zunanjimi zasloni in napravami na voljo tri izhode DisplayPort, enega HDMI ter vmesnik USB-C. Ker grafična kartica pri polni obremenitvi porabi do 280 vatov električne moči, se priporoča napajalnik moči vsaj 650 vatov. Prve meritve novosti pa so pokazale, da je novost odlično obnese na področju igranja računalniških iger, saj je lahko tudi do 20 odstotkov zmogljivejša v primerjavi z modelom RTX 2080 Ti.

Grafična kartica Nvidia Titan RTX seveda ne bo poceni. Ta bo naprodaj proti koncu decembra, na nemškem trgu pa bomo zanjo morali odšteti kar slabih 2.700 evrov.


Prijavi napako v članku