Računalništvo, telefonija
22.01.2018 13:12
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nvidia ne želi, da bi grafične kartice pristale v rokah rudarjev kriptovalut

Grafične kartice niso bile pripravljene za rudarjenje kriptovalut!
Grafične kartice niso bile pripravljene za rudarjenje kriptovalut!

Danes praktično ni več človeka, ki ne bi še slišal za kriptovalute. Kriptomrzlica je namreč zajela ves svet, razlog pa je preprost: njihova neodvisnost in predvsem donosnost. Cena nekaterih kripto oziroma digitalnih valut se je namreč v zadnjem letu pognala v nebo, glavni tukaj pa je seveda Bitcoin. Ker pa se za pridobivanje oziroma rudarjenje kriptovalut uporabljajo večinoma grafične kartice namenjene igranju grafično najzahtevnejših iger, so se tokrat protestno oglasili pri podjetju Nvidia.

Zaradi množičnega rudarjenja kriptovalut z uporabo grafičnih kartic višjega cenovnega razreda se je namreč povpraševanje po njih že tako povečalo, da so njihove zaloge ponekod po svetu praktično pošle, njihove cene pa so poskočile navzgor. Vse to močno jezi vodilne podjetja Nvidia, saj so grafične kartice razvili za ljubitelje iger in ne za rudarjenje kriptovalut. To je tudi razlog, zakaj so pri Nvidii prodajalce nagovorili, naj grafične kartice prodajajo ljubiteljem iger in ne tistim, ki jih uporabljajo za rudarjenje.

Dejanje Nvidie je seveda simbolične narave, saj prodajalec ne more vedeti, ali nekdo kupuje grafično kartico za igranje iger ali pa za rudarjenje. Kljub temu so pri grafičnem gigantu dali jasno vedeti, da so grafične kartice namenjene poganjanjuiger, ki so zaradi rudarjenja kriptovalut že postavljene v ozadje, posledice pa bi lahko kmalu čutili prav vsi igričarji.

Namesto rudarjenja kriptovault vam priporočamo, da v njih raje investirajte. Pri investiranju v kriptovalute, natančneje v Bitcoin in Ethereum, smo se preizkusili tudi na uredništvu Računalniških novic, vodič, kako smo to naredili, pa najdete na tej povezavi.


Prijavi napako v članku