Računalništvo, telefonija
22.08.2015 12:11
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo grafične kartice

Najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo grafične kartice
Najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo grafične kartice

Tokrat imamo dobro novico za vse, ki prisegate na grafično obogatene računalniške igre, a za nakup grafične kratice niste pripravljeni odšteti veliko denarja. Podjetje Nvidia je namreč uradno predstavilo grafično kartico GeForce GTX 950, ki bo kmalu naprodaj v vseh bolje založenih računalniških trgovinah po vsem svetu. Pri podjetju Nvidia zagotavljajo, da bo novost dovolj zmogljiva tudi za grafično nekoliko zahtevnejše računalniške igre, kar bo seveda ustrezalo predvsem tistim, ki prisegajo na rešitve, ki ponujajo odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo.

Grafična kartica Nvidia GeForce GTX 950 razpolaga z dvema gigabajtoma grafičnega pomnilnika frekvence med 6,6 in 6,75 gigaherca ter s 128-bitnim pomnilniškim vmesnikom. Grafični procesor frekvence 1.024 megahercev bo zahtevnejšim grafičnim vsebinam kos s 768 jedri CUDA, 48 enotami za preračunavanje tekstur in 32 enotami za izris slik na zaslon. Grafično jedro razpolaga še s tehnologijo Boost Technology, ki bo priskočila na pomoč pri najtežjih obremenitvah.

Grafična kartica Nvidia GeForce GTX 950 ima na voljo kar pet videoizhodov, in sicer tri vmesnike DisplayPort 1.2 ter HDMI 2.0 in DVI-I. Ker toplotna moč novosti znaša le 90 vatov, za priklop zadošča le en prost šestnožni priključek. Maloprodajna cena novosti naj bi se gibala okoli 230 evrov.


Prijavi napako v članku