Računalništvo, telefonija
17.09.2017 06:38

Deli z drugimi:

Share

Novi telefoni Google prihajajo 4. oktobra!

Pametna mobilna telefona Google Pixel 2 obetata veliko!
Pametna mobilna telefona Google Pixel 2 obetata veliko!

Podjetje Samsung je nedavno predstavilo novi telefon družine Note, podjetje Apple pa kar tri telefone iPhone, sedaj pa je na vrsti Google. Ta naj bi predstavil dva nova pametna mobilna telefona družine Pixel 2, ki ju bodo zanj izdelala podjetja HTC in LG. Novosti bosta javnosti predstavljeni 4. oktobra letos in sicer v okviru Googlove lastne konference.

Za ta namen so pri podjetju Google že razkrili predstavitveni videoposnetek, ki je roko na srce zelo zanimiv. Tu namreč računalniški gigant prikazuje iskalne fraze v okviru njegovega spletnega iskalnika kot so na primer »Kaj je narobe za baterijo mojega telefona«, »Zakaj nimam na voljo dovolj pomnilnika«, »Zakaj so slike zamegljene«, »Zakaj je telefon počasen« in še mnogo več. Iz tega lahko sklepamo, da bodo novi telefoni podjetja Google opremljeni z zelo zmogljivimi baterijami, z odličnim digitalnim fotoaparatom, veliko količino pomnilnika za shranjevanje podatkov (z možnostjo razširitve preko pomnilniške kartice), podporo za digitalno asistentko Google Assistant in še mnogo več.

Pametna mobilna telefon Google Pixel 2 bosta kupcem na voljo v dveh različicah, pri čemer bo večji model (15,2-centimetrski oziroma 5,99-palčno zaslon) za računalniškega giganta izdelalo podjetje LG, manjšega (12,6-centimetrski oziroma 4,97-palčno zaslon) pa HTC. Novinca naj bi prinesla še digitalni fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk, zmogljiv procesor Qualcomm Snapdragon 835, štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in 128 gigabajtov vgrajenega prostora. Tu naj bi našli še podporo za hitro in varčno brezžično tehnologijo Bluetooth 5.0 in brezstični sistem NFC, prednameščen pa bo seveda nespremenjeni mobilni operacijski sistem Android 8.0 Oreo, ki je bil javnosti sicer predstavljen šele pred kratkim.


Prijavi napako v članku