Računalništvo, telefonija
13.01.2021 10:20

Deli z drugimi:

Share

Novi procesorji Intel za kompaktne igričarske prenosnike!

Procesorji Intel Tiger Lake H bodo kot nalašč za zahtevnejše uporabnike!
Procesorji Intel Tiger Lake H bodo kot nalašč za zahtevnejše uporabnike!

Podjetje Intel je na nedavni konferenci potrošniške elektronike CES 2021 predstavil nadvse zanimive procesorje Core enajste generacije, ki so opremljeni z oznako H. Tu dejansko gre za procesorje, ki so bili pripravljeni za najzahtevnejše uporabnike in ljubitelje računalniških iger, ki prisegajo na kompaktne prenosne računalnike. Novi procesorji temeljijo na osnovi procesorskih jeder Tiger Lake H ter za preračunavanje grafičnih vsebin uporabljajo vgrajeno grafično kartico Xe. Poleg tega so novinci lahko pobahajo še z visoko frekvenco delovanja in podporo za podatkovno vodilo PCI Express 4.0 (x4).

Podjetje Intel bo sprva ponudilo v prodajo tri modele procesorjev, ki bodo opremljeni s procesorskimi sredicami Tiger Lake H. Ti bodo za preračunavanje podatkov uporabljali štiri procesorska jedra oziroma osem procesorskih niti, pri polni obremenitvi pa bodo porabili med 28 vati in 35 vati električne moči. Najzmogljivejši model bo opremljen s prodajno oznako Core i7-11375H SpecialEdition. Ta bo opremljen z 12 megabajti tretjenivojskega predpomnilnika L3, osnovno frekvenco delovanja 3 gigahercev (28 vatov) oziroma 3,3 gigahercev (35 vatov) ter najvišjo frekvenco 4,3 gigahercev, 4,8 gigahercev oziroma 5 gigahercev, pri čemer bo za ta namen uporabljena tehnologija Turbo Boost Max 3.0.

Podjetje Intel zagotavlja, bo novi procesor Core i7-11375H SpecialEdition lahko nudi v enojedrnem načinu delovanja do 15 odstotkov večjo zmogljivost v primerjavi s procesorji Intel desete generacije. Pri tem pa porabi skoraj desetino manj električne energije. V večjedrnem načinu delovanja pa naj bi bila zmogljivost novosti v primerjavi s prejšnjo generacijo za kar 40 odstotkov boljša. Nove procesorje podjetja Intel družine Tiger Lake H bomo v prvih prenosnih računalnikih lahko ugledali že v prihodnjih nekaj mesecih.


Prijavi napako v članku