Računalništvo, telefonija
02.10.2019 11:19
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi procesor AMD Ryzen PRO s kar 12 jedri

Novi AMD Ryzen 9 PRO 3900 kljub visoki zmogljivosti porabi malo električne energije.
Novi AMD Ryzen 9 PRO 3900 kljub visoki zmogljivosti porabi malo električne energije.

Pri podjetju AMD so se tokrat še posebej potrudili, saj so pripravili procesor, ki dejansko prekaša konkurenco na celi črti. Tu gre za procesor iz družine Ryzen PRO, ki je izdelan na osnovi zgradbe Zen 2 in sicer s pomočjo 7-nanometrske tehnologije. Njegova glavna prednost je izjemna zmogljivost preračunavanja podatkov ob nadvse nizki porabi električne energije.

Novi procesor AMD Ryzen 9 PRO 3900 namreč za preračunavanje podatkov porablja kar 12 procesorskih sredic oziroma 24 procesorskih niti frekvence od 3,1 gigahercev do 4,3 gigahercev v pohitrenem načinu delovanja. Kot že omenjeno je novost nadvse varčna z električno energijo, saj pri polni obremenitvi porabi zgolj 65 vatov električne moči. Pri tem velja še omeniti, da količina predpomnilnika znaša kar 70 megabajtov, kar pomeni, da bo procesor kos tudi najzahtevnejšim nalogam.

Pri novem procesorju AMD Ryzen 9 PRO 3900 je bilo odlično poskrbljeno tudi za grafiko. Ta je namreč opremljen s štirijedrno grafično rešitvijo, ki temelji na osnovi zgradbe Vega. Ta bo zlahka kos tudi nekoliko zahtevnejšim grafičnim nalogam. Upajmo le, da novost ne bo pretirano draga in da bo na voljo tudi nam.


Prijavi napako v članku