Računalništvo, telefonija
26.09.2018 07:45
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi macOS Mojave na voljo za prenos!

Novi operacijski sistem Apple macOS 10.14 Mojave prinaša številne novosti.
Novi operacijski sistem Apple macOS 10.14 Mojave prinaša številne novosti.

Tokrat imamo več kot odlično novico na vse, ki razpolagate z novejšim osebnim računalnikom podjetja Apple. Računalniški gigant je namreč ponudil v prenos težko pričakovani operacijski sistem macOS Mojave, ki je bil nedavno najavljen v okviru posebne konference. Novost je brezplačno na voljo za prenos vsem uporabnikom novejših namiznih in prenosnih računalnikov Apple širom sveta, na njih pa moral biti predhodno nameščen operacijski sistem macOS High Sierra (10.13).

Novi operacijski sistem Apple macOS 10.14 Mojave se nedvomno splača namestiti, saj prinaša težko pričakovani temni način (Dark Mode), ki je seveda najbolj pisan na kožo tistim, ki veliko delajo ponoči ali v temnem prostoru. Poleg tega je tu na voljo dinamično ozadje, ki se čez dan spreminja glede na to, ali je zunaj dan ali noč. V operacijskem sistemu macOS Mojave je ikone na namizju mogoče urediti v logične skupine, in sicer po vrsti, datumu ali oznakah. Izboljšano upravljanje s fotografijami, snemanje posnetkov zaslona in Continuity ponujajo nove možnosti fotografiranja in skeniranja s pametnimi mobilnimi telefoni iPhone ter lahko shranijo zajete posnetke neposredno v aktivne dokumente, kar bo prišlo prav predvsem kreativnim.

Novi macOS je dobil še boljši sistem za varovanje naše zasebnosti, saj bo spletni brskalnik Safari poskrbel za to, da aplikacije, kot je na primer Facebook, ne bodo zlahka pridobile naših zasebnih podatkov. Tu seveda na gre spregledati niti povsem novega sistema za shranjevanje datotek Stacks, ki bo poskrbel, da se bodo te shranjevale v navidezne stebre in s tem posledično bolje zavarovane.


Prijavi napako v članku