Računalništvo, telefonija
29.07.2016 12:30

Deli z drugimi:

Share

Pozabite na zle govorice. Novi iPhone 7 v predprodaji že 9.septembra!

Pametni mobilni telefon iPhone 7 naj bi prinesel manjše, a pomembne izboljšave v primerjavi s predhodnikom.
Pametni mobilni telefon iPhone 7 naj bi prinesel manjše, a pomembne izboljšave v primerjavi s predhodnikom.

Čeprav se na spletu širijo zlobne govorice, da podjetje Apple septembra ne bo ponudilo v prodajo pametnega mobilnega telefona iPhone 7, temu ne bo tako. Največji poznavalec izdelkov podjetja Apple Evan Blass (psevdonim Evleaks) je namreč pred kratkim potrdil, da bo Apple novica ponudil v prodajo septembra. Prednaročila za novi iPhone naj bi stekla že 9. septembra letos, na prodajne police trgovin pa bo novost zašla 16. septembra. To pomeni, da bo novi iPhone 7 javnosti skoraj zagotovo predstavljen na začetku septembra.

Pri tem je zanimivo tudi to, da bo novi iPhone na voljo v novi barvi, in sicer črno vesoljski (Space Black), ki bo nekoliko temnejša od zdajšnje vesoljsko sive (Space Gray). Nič manj zanimiva pa ni odsotnost fizičnega gumba »home«, ki ga bo nadomestil gumb občutljiv na dotik. Tu gre za tehnologijo, ki je trenutno vgrajena v novejših računalnikih Mac, uporabniki pa so nad njeno večopravilnostjo več kot zgolj navdušeni.

Vse ostale govorice glede pametnega mobilnega telefona iPhone ostajajo enake. Večji iPhone 7 Plus bo opremljen z dvema digitalnima fotoaparatoma ločljivosti 12, ki naj bi znatno pripomogla k večji kakovosti zajemanja fotografij. Ohišje novosti naj bi v debelino merilo med šestimi milimetri in 6,5 milimetri, 3,5-milimetrski priključek za slušalke pa naj bi nadomestil priključek Lightning. Mobilni telefon iPhone 7 naj bi bil za nameček opremljen s pametnim priključkom na hrbtni strani ohišja ter s sistemom za brezžično polnjenje. Za shranjevanje podatkov pa naj bi bilo na voljo do 256 gigabajtov prostora, boljši izris slik in manjše stranske robove pa bo za večji model iPhone 7 Plus poskrbel kakovostni 5,8-palčnim (14,7-centimetrskim) zaslon AMOLED podjetja Samsung.


Prijavi napako v članku