Računalništvo, telefonija
09.04.2013 23:15

Deli z drugimi:

Share

Novi Google Play s fenomenalnim izgledom

Google naj bi v okviru konference I/O predstavil tako prenovljen portal Google Play 4.0 kot sporočilni sistem Babble. Medtem ko bo prvi namenjen lažjemu in hitrejšemu iskanju programov za mobilne naprave Android, bo drugi združeval prednosti vseh najboljših funkcij Googlovih sistemov za neposredno sporočanje.
Prenovljeni spletni portal Google Play 4.0 bo namenjen lažjemu in hitrejšemu iskanju programov za mobilne naprave Android!
Prenovljeni spletni portal Google Play 4.0 bo namenjen lažjemu in hitrejšemu iskanju programov za mobilne naprave Android!

Na spletu so se pojavile govorice, da naj bi podjetje Google prenovljeno različico spletnega portala Play javnosti prvič predstavilo sredi maja v okviru konference Google I/O. Da bo čakanje nanj še bolj napeto pa so poskrbeli računalniški zanesenjaki portala Android Central, saj so na njihovi spletni strani objavili prvo zaslonsko sliko novosti. Iz nje je razvidno, da bo spletni portal Google Play 4.0 nekoliko »svetlejši« od zdajšnjega, slike aplikacij pa bodo na račun večje ločljivosti bolj razločne in lepše na pogled.

Čeprav je bila osnovna oblika portala, namenjenega pametnim mobilnim telefonom in tabličnim računalnikom Android, deležna le manjših lepotnih popravkov, bo iskanje po njem prijetnejše, enostavnejše in bolj intuitivno. K temu bo največ pripomogla optimizirana programska koda, ki naj bi jo Googlovi programerji »obdelovali« že skoraj pol leta. Vsi uporabniki mobilnih naprav Android bodo posodobitev portala Play kakopak prejeli preko zdajšnjega portala Google Play in sicer v obliki posodobitve.

Računalniški gigant Google naj bi v okviru konference Google I/O predstavil še prenovljeni sporočilni sistem Babble, ki bo grajen na osnovi vseh najboljših funkcij Googlovih sistemov za neposredno sporočanje. Ta bo na voljo tako za mobilne naprave Android, iOS in BlackBerry kot tudi v okviru storitve računalništva v oblaku. Novost naj bi bilo mogoče uporabljati za pošiljanje slik, opravljanje video konferenc in sočasnega klepetanja z večjim številom uporabnikov.


Prijavi napako v članku